Responsive Menu
Add more content here...


Ploi, vijelii și…praf saharian! Surprizele vremii la sfârșit de martie

by Mihai POP
0 comment 85 views
A+A-
Reset

Dacă plănuiți să vă spălați mașina până joi, trebuie să știți că s-ar putea să fie în zadar. Un val de praf de origine sahariană va cuprinde tot județul, acestea fiind sub formă de ploaie și local vor avea caracter de aversă, fiind însoțite de intensificări ale vântului și posibil descărcări electrice.

Asociate ploilor, un val de praf saharian va cuprinde regiunea noastră, concentrația acestuia în atmosferă fiind ridicată, astfel ploile vor antrena o parte din particulele aflate în suspensie în atmosferă, ducând la depuneri de praf pe obiecte și implicit murdărirea acestora.

De asemenea, în seara zilei de mâine și pe parcursul nopții, temporar va ploua, mai mult la nivel local și sub formă de aversă. Trecător se pot semnala descărcări electrice, iar vântul va fi activ.

Cantitățile acumulate de precipitații în intervalul analizat se vor situa în general între 5-15 l/m².

Pe parcursul zilei de mâine, vântul va fi activ mai ales dimineața și seara, atingând la rafală 50-60 km/h în zonele joase și 60-70 km/h în zonele înalte.

Pe parcursul nopții de Joi spre Vineri, vântul va fi activ, vitezele acestuia depășind 55-65 km/h în zonele joase și 70-80 km/h în cele înalte.

De Vineri, vremea se va ameliora din punct de vedere al fenomenelor, redevenind frumoasă, dar temperaturile vor crește accentuat, astfel că în Weekend vremea va fi una tipică de Mai, cu maxime de peste 24-26°C

Sursa: Severe Weather Alert – Salaj

 

You may also like

Leave a Comment