Responsive Menu
Add more content here...


Pios omagiu adus marelui om politic, Simion Bărnuțiu

În memoria lui Simion Bărnuțiu, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, alături de peste 200 de persoane - subprefectul județului, Gheorghe Bancea, primari, consilieri județeni, elevi și cetățeni - a participat, astăzi, la un eveniment comemorativ organizat la Monumentul de la Gorgana, ridicat în apropierea locului în care patriotul transilvănean și-a găsit sfârșitul, la 28 mai 1864, în drum spre Bocșa natală

by Mihai POP
0 comment 888 views
A+A-
Reset

Sălăjenii l-au omagiat duminică, pe marele om politic și revoluționar pașoptist Simion Bărnuțiu, la împlinirea a 160 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Onorând memoria marelui cărturar și om politic sălăjean, Consiliul Județean Sălaj a finalizat, recent, lucrările de amenajare a spațiului din fața Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj, unde străjuiește bustul ideologului revoluției pașoptiste din Transilvania.

Acest loc va fi unul de reculegere și omagiu pentru personalitatea marcantă a lui Simion Bărnuțiu, oferind, totodată, o oază de relaxare pentru zălăuani. În perioada următoare, în această zonă va fi amenajată Aleea Personalităților, unde vor fi amplasate statuile marilor noștri înaintași Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu și Corneliu Coposu, în semn de respect și recunoștință pentru contribuțiile lor la devenirea democratică a României moderne.

Tot în memoria lui Simion Bărnuțiu, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, alături de peste 200 de persoane – subprefectul județului, Gheorghe Bancea, primari, consilieri județeni, elevi și cetățeni – a participat, astăzi, la un eveniment comemorativ organizat la Monumentul de la Gorgana, ridicat în apropierea locului în care patriotul transilvănean și-a găsit sfârșitul, la 28 mai 1864, în drum spre Bocșa natală.

Manifestarea a debutat cu o ceremonie religioasă, oficiată de protopopul greco-catolic Valer Părău și de preotul ortodox Andrei Todor, părintele paroh din Sînmihaiu Almașului, urmată de depuneri de coroane și un scurt program artistic pregătit de elevii din Hida.

“Prezența noastră la Monumentul de la Gorgana reprezintă un izvor de speranță, de încredere și de putere pentru tot ceea ce vom realiza în comunitățile noastre. Să ne amintim mereu cuvintele Regelui Mihai, potrivit cărora am luat această țară cu împrumut de la copiii noștri. Avem trecut, avem prezent, iar prin copiii noștri minunați, avem și viitor. Cu credință, uniți și prin fapte bune, vom clădi o societate demnă de sacrificiile și idealurile marilor noștri înaintași”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

 

You may also like

Leave a Comment