Pioni de sacrificiu pe eșichierul politicii din România sau de la șah la mat!

Au început deja lansările și anunțarea candidaților în spațiul politic românesc în vederea nominalizării pentru diverse funcții și poziții politice sau nu dar care depind esențial de factorul politic

by Tiberius NICODA
0 comment 122 views
A+A-
Reset

Iată că astfel s-a format deja un pluton de disperați care cred că fură startul. Unii s-au departajat de restul turmei și aleargă din răsputeri mai înainte să înceapă concursul. Aleargă cu steroizii la vedere, cu lozinci, promisiuni, cu panglici, abureli în căutarea unora pe care să-i mai lămurească încă odată, după 35 de ani de absolut nimic, că ei sunt salvarea națiunii, ei care o vor resuscita ca pe un muribund suflându-i aerul salvator în partea opusă gurii, ca să își ia avântul necesar pre iluzoria prosperitate.

Avem astfel în paletarul de colorați politic și “Filovestici” şi “filoestici”, “sudişti” şi “nordişti”, ca să nu mai recurgem la individualizări ce nu ar putea fi exhaustive.

Trimiși unii dintre acești nominalizați la luptă în izmene și fără ca să-i recomande absolut nimic,sunt buni de umplutură, de carne de tun, să încaseze bobârnace, înjurături, șuturi și înfrângeri.

Te și apucă râsul când auzi, vezi câte o astfel de nominalizare cu inși ce sunt propuși pe funcții pe care nu pot nici să le definească darămite să le ocupe.

O seamă de candidaturi și mai cu seamă cele de opoziție față de candidați versați, cu experiență și CV, sunt ca și lansările acelea de rachete-n spațiu dintre care una cade flagrant în bot și alta zboară degajat la cer.

Și cum să nu te miri ca simplu om,ca și votant și ca electorat, oricât de botanist și de naiv, rudimentar ai fi, cum de dragul ciolanului, puterii și putorii iluzorii, unii se bagă liber consimțit cu capu-n laț știind că-și frâng grumazul și că sunt puși la înaintare de umplutură și batjocură.

Urmează astfel meciuri importante în tumultosul an electoral ce ni se arată.

Se va începe ce s-a și deja început, anume cu lansări, propuneri, discursuri, amăgiri, fățărnicii, minciuni și alte cele. Apoi, se trece la faza de dezbateri, propuneri, contre, bălăcăreli, cu dat la gioale, cu urlete, înjurături și contestări. Pe urmă, se trece la pupat, mângâiat, electoratul, la împărțit de poze, zâmbete false și prefăcătorii, momit ca și la pește cu pungi, plase, promoționale cu sigle de partid umplute cu nimicuri și sclipici de cumpărat de voturi.

Ziua alegerilor pentru fiecare rundă din cele 4 (europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale) va fi cea mai fierbinte. Învingătorii o să jubileze iară perdanții se vor retrage lingându-se ca Burcuș pe sub coadă resemnați, totuși sperând că încă după patru ani, poate, poate or prinde o ciosvârtă de os de ros.

Și uite așa, de peste trei decenii o ducem din mai rău înspre și mai rău, zicând mereu că am ales răul cel mai mic, nu binele cel mare.

You may also like

Leave a Comment