Responsive Menu
Add more content here...


Peste un miliard de lei pentru beneficiarii proiectului caritabil ”Petale-n vânt”

Proiectul ”Petale-n Vânt”, premiat la Gala EduManager 2019 cu diploma de excelență, a fost încheiat apoteotic anul acesta cu Festivalul-concurs desfășurat sâmbătă, 18 mai 2024, la sala Transilvania din Zalău

by Mihai POP
0 comment 2.6K views
A+A-
Reset

Peste un miliard de lei vor ajunge, în acest an, prin intermediul unor asociaţii caritabile, la copii dezavantajaţi din întreaga ţară, suma fiind colectată în cadrul ediţiei din acest an a proiectului naţional educaţional de voluntariat şi caritate “Petale-n vânt”, iniţiat de Colegiul Național “Silvania” Zalău, în parteneriat cu 83 de unităţi de învăţământ 1079 de cadre didactice, mii de elevi de diferite vârste.

Banii adunați vor fi folosiți într-un scop pentru care merită să îți sacrifici și ultima picătură de energie. Asociația Daruieste Viata, beneficiarul sumei din acest an, e cea care a construit un spital de la zero, printre altele, iar acum, după predarea lui ”la cheie” statului român, a început alt proiect, mai amplu, de construire a unui campus medical de amploare.

Atât în cazul Colegiului Național “Silvania” Zalău, cât și al asociației, forța care  împinge înainte e dorința de a ajuta, dezinteresat, din nou și din nou și din nou.

Festivalul a început formal prin cuvintele directorului instituției coordonatoare, Florin Morar, urmat de mesaje adresate de Anamaria Gherman și, prin mesaj video, de Oana Gheorghiu, din partea asociației Dăruiește Viață.

Apoi Alina și Anca au preluat frâiele, invitând copiii și profesorii să participe la activitățile pregătite. Un mare câștig, dincolo de toate, a fost felul în care s-au legat prietenii între elevii și profesorii din diferitele județe sau emoțiile copiilor din Bistrița la plecare.

”Pentru noi, cei care am reușit să ne atingem limitele epuizării ieri după acest festival, momentul în care tragem linie are o încărcătură emoțională dincolo de ceea ce putem exprima. Alina și Anca, forțele (uneori antagonice ) ale proiectului, împreună cu noi, ceilalți, coordonatori, membri sau, pur și simplu oameni care ne-au ajutat dezinteresat, avem satisfacția muncii împlinite. Cel puțin pentru moment. Mulțumim tuturor celor care ne-au suportat când nervii ne-au cedat, au crezut în noi, ne-au sprijinit, ne-au înțeles, ne-au ajutat necondiționat. Pentru că despre asta e proiectul nostru: să faci bine ori de câte ori se poate. Și, am demonstrat încă o dată, se poate!”- transmite reprezentanții Colegiului Național “Silvania” Zalău.

Poți dona pentru Dăruiește Viața aici:
SMS: 8844 (2 euro lunar) și 8864 (4 euro lunar)

You may also like

Leave a Comment