Peste 46.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național și în rețeaua EURES

by Mihai POP
0 comment 58 views
A+A-
Reset

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 46.416 locuri de muncă la nivel naţional


Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, sunt disponibile 172 locuri de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: operator la fabricarea cauciucului(55), muncitor necalificat(37), electrician/electrician auto(19), confecţioner articole din textile(12), tapiţer(10), instalator(4), mecanic(2), tehnician electronică(2), lucrător comercial/vânzător(2), femeie de serviciu(2), electromecanic maşini şi echipamente(2) şi tâmplar(2).

Din cele 172 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenția pentru ocuparea forței de muncă, 19 joburi sunt pentru persoane cu studii de licenţă(inginer automatist,inginer construcţii civile şi industriale,inginer mecanic, şef sector industria prelucrătoare şi specialist îmbunătăţiri procese), iar 153 sunt pentru persoane cu studii medii(operator prelucrare cauciuc, electrician, mecanic, tehnician electronică, tapiţer, conducător auto, muncitor necalificat, etc).

Precizăm faptul că baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

163 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 163 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Irlanda – 94 locuri de muncă pentru: măcelar; asistent vânzări; ajutor bucătar;

Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor;

Germania – 28 locuri de muncă pentru: tehnician în mecatronică auto (carosier auto); tehnician service; mecatronist; muncitor în producție; tehnician electronist; lucrător în producţie – procesare produse din carne;

Austria – 5 locuri de muncă pentru: tehnician producţie;

Finlanda – 4 locuri de muncă pentru preparator cârnați;

Olanda – 1 loc de muncă pentru: inginer mecanic;

Slovenia – 1 loc de muncă pentru: medic specialist medicina muncii, traficului şi sportului.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

You may also like

Leave a Comment