Peste 300 de șoferi au fost testați pentru alcool și droguri. 17 permise de conducere reținute

by Mihai POP
0 comment 79 views
A+A-
Reset

În perioada 12 – 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație și pentru liniștea și siguranța tuturor cetățenilor


Astfel, au fost desfășurate 23 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 43 de filtre, în acțiunii fiind implicați 220 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 102 jandarmi, 6 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 786 de persoane și au fost controlate 591 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 369 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 17 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 363 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 82.605 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 298 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 55 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 10 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimeiva fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. 

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

You may also like

Leave a Comment