Peste 300 de sancțiuni și 30 de permise reținute de polițiștii sălăjeni, în timpul acțiunilor din weekend

by Mihai POP
0 comment 205 views
A+A-
Reset

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni au fost prezenți și la sfârșitul săptămânii trecute pe principalele artere din județ, acționând pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

În perioada 26 – 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Totodată, acțiunile polițiștilor sălăjeni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Zalău, cât și pe raza județului Sălaj, precum și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Astfel, au fost desfășurate 22 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 43 de filtre, în acțiunii fiind implicați 257 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 92 de andarmi, 6 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 812 persoane și au fost controlate 595 de autovehicule.
De asemenea, au fost efectuate 340 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 30 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 351 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 99.105 lei.

Din totalul sancțiunilor, 294 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 51 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 6 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimeiva fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. 

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

You may also like

Leave a Comment