Peste 300 de copii de la SCO Jibou au primit cadouri de la Moș, într-un eveniment cu invitați speciali

by Mircea ARDELEAN
0 comment 93 views
A+A-
Reset

Copiii de la toate secțiile clubului SCO Jibou s-au putut bucura vineri seara de venirea Moșului, cu ocazia celei de-a doua ediţii a Galei Sportului Jibouan. Invitaţii speciali ai evenimentului desfăşurat la Casa de Cultură au fost Ioan Onicaş – proaspătul campion mondial cu Naţionala României de minifotbal, Călin Marincaş – multipu medaliat la Naţionalele, Europenele şi Mondialele de karate tradiţional, dar şi reputatul medic Florian Neaga, care actualmente reprezintă cu cinste interesele românilor în Parlamentul României

Deşi a fost înfiinţat de doar doi ani, clubul susţinut de Primăria oraşului Jibou are rezultate şi se dezvoltă armonios. Administraţia locală doreşte ca toţi copiii din oraş şi din zonă să poată practica sportul. Pentru aceasta, sunt oferite condiţii materiale excelente. Actualmente, SCO Jibou are peste 300 de copii legitimaţi la cinci secţii – fotbal, handbal, tenis, karate, kikcboxing şi urmează voleiul.

Începând de anul trecut, în oraşul de pe Someş se organizează şi o gală a sportului jibouan. La ediţia inaugurală, invitaţii speciali au fost fotbaliştii Ciprian Deac şi Ovidiu Hoban, de la CFR Cluj.

De data aceasta, în mijlocul copiilor de la SCO Jibou s-au aflat Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal (FRM), Călin Marincaş – unul dintre cei mai buni sportivi ai Sălajulului, care a fost desemnat de opt ori cel mai bun sportiv al anului, dar şi deputatul Florian Neaga.

Alături de primarul Dan Ghiurco şi viceprimarul Vlad Paşcalău, cei trei invitaţi au oferit cadouri copiilor.

În cadrul galei, reprezentanţii administraţiei locale au acordat diplome antrenorilor de la cele cinci secţii ale clubului, dar şi handbalistului David Noţigan, un jibouan care a ajuns în Naţionala de tineret a României, cu care recent a câştigat Trofeoul Carpaţi!

Totodată, Ioan Onicaş a oferit primarului Dan Ghiurco, viceprimarului Vlad Paşcalău şi deputatului Florian Neaga câte un fular cu Naţionala României de minifotbal. Cu această ocazie, preşedintele FRM a prezentat şi medalia de aur obţinută la Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite, cu care mulţi copii s-au fotografiat.

“Am ținut să răsplătim și anul acesta interesul, munca și talentul copiilor din Jibou care fac sport. Am organizat vineri a doua ediție a Galei Sportului la Jibou pentru a-i premia, pentru a le mulțumi lor și celor care îi îndrumă, îi încurajează și îi susțin moral și material.

Au fost prezenți cei peste 300 de copii înscriși la Sport Club Orășenesc Jibou. Odată cu construirea sălii de sport, o sală polivalentă foarte modernă, am înființat noi ramuri sportive în cadrul SCO Jibou și avem acum, pe lângă secția de fotbal, secții de handbal, tenis, karate, kikcboxing, iar de luna viitoare vom avea și volei. Și vom continua să lărgim aria sportului în masă cu alte secții, pentru a oferi copiilor toate posibilitățile să facă sport și să performeze.

În vară am finalizat modernizarea și dotarea sălii de sport de la Școala Gimnazială Lucian Blaga. Tot aici vom pune și suprafață sintetică pe cele trei terenuri, de fotbal, baschet și volei. În ianuarie finalizăm construirea noii săli de sport de la Liceul Tehnologic “Octavian Goga”. Și va fi gata în curând și bazinul de înot.

Am avut ieri trei invitați speciali, oameni cu adevărat speciali prin implicarea în sportul din Sălaj.

Lui Ioan Onicaș, președintele Federației Române de Minifotbal, i-am mulțumit pentru performanța de a cuceri titlul mondial anul acesta, o performanță prin care, ca sălăjean, a făcut județului nostru o onoare atât de mare.

Sălăjeanul Călin Marincaș, campion mondial și proaspăt campion european la Karate Tradițional, de opt ori sportivul anului în Sălaj, îi mulțumesc pentru prezență și pentru că reprezintă un model pentru copii.

Îi mulțumesc din toată inima deputatului Florian Neaga, care ne-a făcut onoarea să fie prezent și căruia i-am oferit o distincție specială pentru modul în care este de multă vreme implicat în susținerea sportului de masă, în susținerea copiilor și tinerilor pentru practicarea sportului ca mod de viață sănătos. Și, bineînțeles, pentru implicarea și contribuția materială în promovarea sportului în rândul copiilor.

Prezența invitaților speciali alături de cei 300 de copii, care au primit cu toții premii de recunoaștere a muncii lor, a însemnat mult pentru a le oferi exemplu și a-i motiva să lupte pentru performanță și pentru o viață sănătoasă.

Consider această gală un nou moment-reper în scopul nostru de a-i determina pe copiii din Jibou să facă sport, să aibă o viață frumoasă, sănătoasă, cu impliniri pe toate planurile. Activitatea sportivă îi motivează să devină performeri și oameni integri și în comunitate. Avem pe cine miza pentru viitor!”, a menţionat Dan Ghiurco, primarul oraşului Jibou.

You may also like

Leave a Comment