Responsive Menu
Add more content here...


Peste 170 de şoferi au devenit “pietoni”

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2020. Poliţiştii au reţinut peste 170 de permise de conducere şi au intervenit la aproape 400 de sesizări ale cetăţenilor


În perioada 10-23 august, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2020.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au intervenit la 383 de sesizări ale cetăţenilor, 352 dintre acestea au fost prin apelul de urgenţă 112.

De asemenea, în materie penală, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 165 de infracţiuni, din care 22 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 66 contra patrimoniului (furturi, distrugeri, tâlhărie),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. 18 persoane au fost prinse în flagrant. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 83 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 410 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2648 de sancțiuni, dintre care 22 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 898 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 175 de permise de conducere (82 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 73 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 şi 253 la alte acte normative, fiind confiscate bunuri în valoare de 2351 lei.

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la suma de 1121160 lei.

Pentru siguranța dumneavoastră în perioada sezonului estival, polițiștii vă sfătuiesc:

Când ați ajuns la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate lângă mașină.

Nu expuneți sumele de bani pe care le dețineți!

Lăsați-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luați la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăților curente!

Nu lăsați nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenție sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă.

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise! Este calea cel mai ușor accesibilă hoților!

Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

You may also like

Leave a Comment