Responsive Menu
Add more content here...


Pescari prinși de jandarmi la pescuit pe Râul Barcău, în perioada prohibiției

Mai mulți pescari au fost amendați de jandarmi pentru nerespectarea perioadei de prohibiție. O acțiune comună de control, executată la sfârșitul săptămânii trecute de jandarmii sălăjeni, s-a finalizat cu aplicarea a 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 lei

by Mihai POP
0 comment 255 views
A+A-
Reset

La sfârșitul săptămânii trecute, în contextul instituirii prohibiției generale a pescuitului, jandarmii sălăjeni au efectuat mai multe controale pentru verificarea respectării prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele s-au desfășurat pe cursul râului Barcău, fiind depistate 5 persoane care pescuiau în perioada de prohibiție. Totodată, a mai fost constat faptul că persoanele în cauză nu dețineau permis de pescuit și au reținut exemplare sub dimensiunile legale.

Pentru faptele anterior menționate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 4.500 lei.

Astfel de controale vor fi efectuate și în perioada următoare.

Jandarmii sălăjeni reamintesc că prohibiția generală a pescuitului a fost instituită începând cu data de 9 aprilie a.c. și va dura 60 de zile, până în 7 iunie inclusiv.

Această măsură a fost instituită prin Ordinul nr. 561/2023/11/2024, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024, emis de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.

În perioada similară a anului trecut, pentru pescuit în perioada de prohibiție, jandarmii sălăjeni au aplicat 18 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 117.000 lei.

You may also like

Leave a Comment