Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Performanţă unică pentru sportul din România. Cristian Bolduţ – primul român care devine campion European la Karate Kyokushin!

Ajuns la a doua tinereţe, Shihan Cristian Bolduţ a cucerit medalia de aur la Europenele de la Valencia (24 – 25 mai), devenind astfel primul sportiv român care cucereşte titlul de campion European la Kyokushin la individual. Performanţa sa extraordinară a adus şi echipa naţională a României pe podium la kata, “tricolorii” cucerind medaliile de bronz!

by Călin ONICAŞ
0 comment 1.8K views
A+A-
Reset

I-N-C-R-E-D-I-B-I-L! La 45 de ani, Cristian Bolduţ devine campion European la Karate Kyokushin! E o performanţă uriaşă, o performanţă extraordinară, o performanţă unică. Karateka din Zalău reuşeşte astfel să câştige prima medalia de aur din istorie pentru România la un Campionat European de seniori la individual!

Pe tatami-ul de la Valencia, sălăjeanul nostru a strălucit în concursul de kata, acolo unde a făcut o adevărată demonstraţie de artă şi rafinament. În cursa spre titlul European, efectiv şi-a surclasat adversarii şi a câştigat cu scorul de 5 – 0 în faţa unor sportivi de valoare din Bulgaria, Polonia, Elveţia (campionul European de acum doi ani) şi Lituania. În finală, Cristi Bolduţ a învins un alt fost campion European, un ucrainean cu 20 de ani mai tânăr (!?!), de care a trecut cu scorul de 3 – 2, cucerind medalia de aur!

Astfel, sălăjeanul nostru a fost unul dintre sportivii din lotul României care a strălucit. Performanţa extraordinară realizată de valorosul karateka a adus pe podium şi echipa Naţională a României, care a cucerit medaliile de bronz!

“Domnul e bun… E ceva extraordinar, e un rezultat de excepţie realizat în faţa unor “lupi tineri” aflaţi în bătălia pentru afirmare. E cea mai reuşită competiţie la care am participat vreodată. La Europene am mai cucerit argint şi bronz, în 2021 am câştigat Cupa Europei, dar niciodată nu am mai cucerit AURUL la Europene. După ce anul trecut m-am clasat pe locul 5 la Mondiale, nu mai credeam aşa ceva. Însă, cei din preajma mea au crezut în mine şi, uite, am devenit campion European, în premieră! Pentru această performanţă, doresc să le mulţumesc tare mult tuturor, antrenori și colegi din Federatia Română de Karate Kyokushin. Performanța e a tuturor: Ştefan Radics, Grigore Petruţ, Dan Tiucă, Anca Wallmen și mulți alții. Osu! 🤗”, este mesajul noului campion European, Cristian Bolduţ, adresat tuturor prin vocea ziarului Sportul Sălăjean.

O caracterizare ce îl defineşte pe Shihan Cristian Bolduţ vine acum şi de la Organizația Norvegiană de Kyokushin “Shinkyokushin Norvegia”, cea care organizează anual o tabără de vară la care participă instructori din toată lumea şi la care s-a instruit şi sălăjeanul nostru.

“Cristian Boldut este Karate. Radiază o pasiune și o dorință arzătoare de a transfera cunoștințe celor prezenți. Nimeni nu este familiarizat cu expertiza lui – este ceva despre care toată lumea a auzit… dar ai experimentat-o? Nimeni nu știe cu adevărat câtă experiență are acest practicant – și la toate nivelurile. Cei mai bătrâni dintre noi l-am urmărit de mult timp și ne amintim de așezări de dincolo de viitor în Oenul Ungariei și la Memorialul Branko – la acea vreme acestea dețineau un nivel mai ridicat decât Campionatele Europene din jur, deoarece nu existau cote pentru 2 sportivi – și a venit lumea întreagă. Cristian a concurat în paralel în Kata și Kumite – și a evoluat de câțiva ani la cel mai înalt nivel”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 29 mai.

You may also like

Leave a Comment