Performanță remarcabilă pentru Roland Petrean! A obținut medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

by Mihai POP
0 comment 72 views
A+A-
Reset

Într-o demonstrație strălucitoare a talentului și a dedicării, Roland Petrean, elev al Colegiului Național “Silvania” Zalău, a obținut o nouă performanță remarcabilă: medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori din Mecedonia


În perioada 25 – 28 noiembrie 2023, la Strumica (Macedonia), s-a desfășurat ediția a XVI-a a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori.

Roland Petrean, component al lotului național de juniori al României la informatică, elev în clasa a IX-a C la Colegiul Național “Silvania” – profesor Florin Morar, a avut o nouă prestaţie remarcabile, cucerind 𝐦𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢a 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐠𝐢𝐧𝐭!

Competiția a reunit 64 de concurenți din 9 țări balcanice: Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Moldova, Macedonia, România și Serbia.

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (JBOI) este un concurs de programare, pentru elevii din țările din jurul sau din apropierea Peninsulei Balcanice.

Echipa națională a României a participat la competiție de la Craiova, probele având loc la Colegiul Național “Frații Buzești”.

Onoare Colegiului Național “Silvania” din Zalău adus de Roand Petrean

Cu un spirit competitiv puternic și o înțelegere profundă a conceptelor informatice, Roland Petrean a excelat, obținând un loc de frunte în clasamentul general.

Medalia de aur a fost câștigată de Matei Neacșu, student la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Medalii de argint au fost obținute de Luca Valentin Mureșan de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, Andrei Paul Iorgulescu de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București și Roland Petrean de la Colegiul Național “Silvania” din Zalău.

Roland deține cunoștințe solide în domeniul informaticii și o abilitate impresionantă de a aplica aceste cunoștințe în mod practic. El a demonstrat aptitudini excepționale și pasiune pentru acest domeniu, într-un mediu extrem de competitiv. Performanța sa remarcabilă nu este doar o reușită personală, ci și o mândrie pentru școală și comunitate.

Coordonarea echipei a fost asigurată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, responsabili cu selecția și pregătirea echipei: prof. Marius Nicoli de la Colegiul Național “Frații Buzești” Craiova, director general SEPI, și studentul Liviu Silion de la Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, membru SEPI.

Ministerul a transmis felicitări elevilor și profesorilor, exprimând recunoștință celor care susțin excelența în educație.

Felicitări elevilor şi profesorilor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!”, a transmis ministerul.

Florin Morar: Roland este un copil extrem de talentat, care prin aceste rezultate începe să culeagă roadele unei munci de ani de zile”

Roland este un copil extrem de talentat, care prin aceste rezultate începe să culeagă roadele unei munci de ani de zile. Pentru a ajunge un foarte bun informatician nu e nicio grabă în sensul că niciodată nu e prea târziu. Am avut elevi care au început informatica în clasa a IX-a şi au ajuns în lotul României, cu atât mai mult am încredere că acest elev va avea rezultate de excepție.

La baza unor rezultate rezultate deosebite, indiferent de disciplină, este în primul rând calitatea copiilor şi pe urmă de interesul profesorilor şi, cel mai important, multă muncă. Dacă e vorba de olimpiadele de informatică e important şi talentul, dacă e vorba de informatică în general, nu e atât de important să te naşte talentat în acest domeniu.

Sunt foarte mulţi copii talentaţi şi se poate şi ca un copil extraordinar de bun, la un moment dat să rateze o problemă şi asta l-ar putea face să rateze primele locuri la un anumit concurs. Asta încerc sa-i transmit și lui Roland, care este un perfecționist…

Chiar dacă va fi aşa, deşi sper să nu fie, mai există şanse şi anul viitor, şi peste doi ani. Nu e nimic pierdut. Până la urmă, rolul nostru al profesorilor este nu numai să-i învăţăm informatica sau o altă disciplină, ci să-i învăţăm să înveţe şi să le inducem ideea de a studia singuri, de a avea curajul să abordeze singuri capitole noi de cunoaştere şi să aibă încrederea că vor şi reuşi. De fapt, aceasta este miza principală, şi nu aceea de a-i scoate profesionişti la terminarea liceului”, a declarat Florin Morar – profesorul de informatică al lui Roland Petrean, cel care este şi directorul COlegiului Naţional “Silvania”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 6 decembrie.

You may also like

Leave a Comment