Responsive Menu
Add more content here...


Performanță remarcabilă la Openul Bihorului: Sportivii şimleuani strălucesc pe podium

by Sportul Salajean
0 comment 180 views
A+A-
Reset

Sâmbătă 8 iunie 2024, Sala Polivalentă din Biharia a găzduit ediția  XXXV-a a turneului internațional de karate Openul Bihorului, concurs regăsit în calendarul activităților extrașcolare ale Ministerului Educației. Turneul a avut o amploare foarte mare cu peste 700 de participanți din numeroase țări din întreaga lume

Întrecerile s-au desfășurat la secțiunile de kata individual și mai multe categorii de kumite. Participarea a fost foarte numeroasă şi s-a extins până peste orele două din noapte!

La acest amplu eveniment marțial a participat și o mică delegație șimleuană, alcătuită din patru sportivi însoțiți de către profesorul Gheorghe Pop. Lotul a avut o evoluție foarte bună și a obținut următoarele rezultate. Astfel, după niște meciuri foarte grele, sportiva Maia-Elena Pop a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la scurt timp pe cea de-a doua treaptă. Un aur și un argint obținute cu mult efort!

Tot medalie de argint a cucerit și sportiva Antonia-Amira Filip cu la fel de multă trudă. De asemenea, după multe meciuri dificile sportivul Patrik-Dominik Bakai a cucerit o medalie de bronz. Sportivii au reprezentat Palatul Copiilor Zalău, Structura Șimleu Silvaniei, și au demonstrat că în învățământul sălăjean karate-ul se practică cu maximă seriozitate.

Întrebat despre concurs, prof. Gheorghe Pop a declarat: „Particip la acest concurs de mai bine de două zeci de ani, iar nivelui acestuia a crescut an de an, fiind o competiție renumită la nivel mondial. Felicit sportivii pentru palmaresul deosebit și mulțumesc părinților pentru implicarea de care dau dovadă. De asemenea, mulțumesc gazdei noastre prof. Ioan Vaida pentru modul în care a organizat aceasta activitate.”

Tania Pop, studentă FSPAC – UBB Cluj-Napoca

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri 12 iunie.

You may also like

Leave a Comment