Responsive Menu
Add more content here...


PERFORMANŢĂ! În premieră, un elev din Sălaj se califică în lotul restrâns de juniori al României la informatică

by Mihai POP
0 comment 63 views
A+A-
Reset

În perioada 8-14 mai, la Slatina a avut loc tabăra de pregătire a lotului naţional de informatică, în urma căreia s-au definitivat echipele ce vor reprezenta România la competiţiile internaţionale. Pentru prima data în istoria județului Sălaj un elev de gimnaziu se califică în lotul restrâns de juniori (patru elevi) al României la informatică. Si acela este ROLAND PETREAN, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău


Cei mai buni elevi ai României, componenți ai lotului național de Informatică, s-au aflat în perioada 8-14 mai la Slatina, județul Olt. La finalul perioadei s-a decis cine va reprezenta ţara în competiţiile internaţionale.

Elevii au trecut prin trei probe de baraj, iar la final s-a stabilit componența lotului restrâns. Câștigătorii vor reprezenta România la cele patru mari competiții internaționale care vor avea loc, pentru fiecare categorie de vârstă, până la finele acestui an.

Dup o săptămână încărcată de emoții și 3 baraje de departajare epuizante în care fiecare concurent a dat tot ce era mai bun în el, județul Sălaj se poate mândri.

Pentru prima dată în istoria județului Sălaj un elev de gimnaziu se califică în lotul restrâns de juniori al României la informatică. Și acela este decât nimeni altul, ROLAND PETREAN.

În urma punctajului obținut, Roland este unul din cei 4 elevi care va reprezenta România la cele mai importante competiții internaționale de informatică rezervate juniorilor.

Roland Petrean este elev în clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău. Acesta a obținut Premiul I la Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, la Bistrița, ce s-a desfășurat în perioada 24-26 martie 2023.

Elevii desemnați pentru a reprezenta România la competițiile internaționale se vor mai întâlni și în luna iulie, tot într-o tabără de pregătire. 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 17 mai.

You may also like

Leave a Comment