Responsive Menu
Add more content here...


Pentru noi, sunteţi campioni!

Campioana Sălajului a pierdut finala Campionatului Naţional de juniori A1 de la Buzău, dar elevii lui Florin Morar au reprezentat cu cinste şi devotament judeţul nostru, devenind vicecampioni ai României, ceea ce înseamnă cea mai mare performanţă realizată la acest nivel de o formaţie din Sălaj

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,6K views
A+A-
Reset

Visul frumos s-a terminat. Nu chiar cum am fi sperat cu toţii, dar oricum campioana Sălajului s-a autodepăşit şi a realizat o performanţă unică pentru fotbalul juvenil din judeţul nostru.

FK Kraszna, formaţia care a reprezentat Inter Cizer în competiţia de juniori A1, a avut un parcurs extraordinar, eliminând campioanele din judeţele Maramureş, Bihor, Alba şi Hunedoara, calificându-se în finala mare. O premieră pentru Sălaj, dar şi o bornă de unde se poate începe un proiect frumos, din care să câştige toată lumea.

Aşadar, după ce săptămâna trecută a învins formaţia ACS Viitorul Şoimuş (campioana judeţului Hunedoara), reprezentanta Sălajului în competiţie a pregătit cu seriozitate, ambiţie şi optimism finala de azi, ce a avut loc pe Stadionul „Metalul” din Buzău.

Susţinuţi de o galerie inimoasă, elevii lui Florin Morar au ţinut piept unei grupări robuste: campioana judeţului Iaşi – Unirea Ruginoasa. Altfel spus, formaţia care anul trecut a câştigat Cupa Satelor din România. Sălăjenii s-au zbătut, s-au mobilizat şi au jucat de la egal la egal o lungă perioadă de timp. De fapt, acest lucru s-a reflectat şi pe tabela de marcaj, acolo unde scorul a fost egal minute bune (0 – 0 şi 1 – 1).

Până la urmă, moldovenii au avut câştig de cauză şi s-au impus la limită cu scorul de 2 – 1. Până la urmă, victoria formaţiei din Ruginoasa (o comună din Iaşi cu o populaţie de aproape 6.000 de sufelte) a fost una meritată.

Moldovenii au cucerit medaliile de aur, Unirea Ruginoasa devenind noua campioană a României la juniori A1. De cealaltă parte, supărare mare, deoarece parcursul din competiţie le-a dat aripi şi speranţe sălăjenilor. Oricum, gruparea condusă de Rudolf Stanciu a ajuns vicecampioană naţională!

Pentru noi, sălăjenii, frumoasa echipă de la Crasna este câştigătoarea. Vorba celor din tribunele arenei din Buzău, care după festivitatea de premieră strigau: „Pentru noi, sunteţi campioni!”.

FK Kraszna (Inter Cizer) – Unirea Ruginoasa 1 – 2

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment