Responsive Menu
Add more content here...


Pentru Gloria oinei, înainte! Un nou rezultat de excepţie pentru oinistele din Hida

Fetele pregătite de prof. Ciprian Mitrea scriu o nouă filă de istorie pentru comuna Hida şi pentru judeţul Sălaj. Echipa de junioare II a cucerit medalia de argint la Campionatul Naţional, în timp ce junioarele I s-au clasat pe locul al treilea

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 413 views
A+A-
Reset

Am mai spus-o, dar îmi place să o repet. Hida face istorie la oină. O comunitate mică, dar care se luptă de la egal la egal cu echipe mult mai titrate în ceea ce este sportul naţional al României. Acest sport a fost adus la Hida de prof. Dan Aluaş şi dezvoltat, prin implicare şi dedicare de profesorii Pup Gavril, Miron Daniel şi Ciprian Mitrea. De altfel, ultimul este şi martorul celor mai mari realizări ale unei echipe de sport din comună.

Sub culorile clubului CS Hida, echipele de oină scriu istorie pentru comună, reuşind să adune medalii peste medalii la competiţiile naţionale la diferite categorii de vârstă. Ba chiar o echipe de copile a reuşit să câştige Cupa României la senioare.

Fetele nu se dezmit, iar la recent încheiatele Campionate Naţional, elevele Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Hida, pentru că toate sunt elevele Liceului local, au reuşit să urce pe podium atât la junioare II, cât şi la junioare I.

Fetele mai mari au încheiat competiţia pe locul al treilea, în timp ce la junioare II, CS Hida a cucerit medaliil de argint, devasând echipe de tradiţie şi mult mai experimentate precum Dacia Mioveni sau CSM Râmnicu Sărat.

Mai mult, CS Hida a reuşit aceste performanţe având şi trei debutante în lot, Marina Pintea, Cristiana Ferghete şi Alexia Terec fiind la prima experienţă naţională.

„Este un nou turneu reuşit pentru CS HIDA. Medalie de argint la junioare II şi medalie de bronz la junioare I. Felicitări fetelor! Aţi jucat extraordinar pe o căldură mare”, ne-a declarat prof. Ciprian Mitrea.

Au reprezentat cu cinste şi mândri clubul CS Hida, comuna Hida, dar şi întreg judeţul Sălaj sportivele Nicoleta Oltean, Alexandra Oltean, Iulia Pop, Simona Ielciu, Alexia Terec, Alexandra Gordea, Rahela Farcaş, Andreea Vlaic, Marina Pintea, Debora Luca, Antonia Rus şi Cristiana Ferghete.

Pentru CS Hida urmează la începutul lunii august trei competiţii la Constanţa. Este vorba despre Campionatul Naţional de Juniori I, II şi III pe iarbă, Campionatul Naţional de Juniori I, II şi III pe plajă şi Campionatul feminin de Oină pe plajă, junioare I, II, III şi senioare.

Campionatul Național de Junioare II

CSM Râmnicu Sărat – ACS Ambiția Mădălin – 2-0

CS Hida – CSM Râmnicu Sărat – 8-0

CS Dacia Mioveni 2012 – ACS Galicea Mare – 4-15

CSM Râmnicu Sărat – CS Dacia Mioveni 2012 – 0-9

ACS Ambiția Mădălin – CS Hida – 2-11

CS Dacia Mioveni 2012 – ACS Ambiția Mădălin – 7-0

ACS Galicea Mare – CSM Râmnicu Sărat – 18-2

ACS Ambiția Mădălin – ACS Galicea Mare – 4-11

CS Hida – CS Dacia Mioveni 2012 – 9-5

ACS Galicea Mare – CS Hida – 19-1

Clasament final

  1. ACS Galicea Mare – 12p
  2. CS Hida – 10p
  3. CS Dacia Mioveni 2012 – 8p
  4. CSM Râmnicu Sărat – 6p
  5. ACS Ambiția Mădălin – 4p

Campionatul Național de Junioare I

ACS Ambiția Mădălin – CS Hida – 0-18

ACS Galicea Mare – CSM Râmnicu Sărat – 8-0

CSM Râmnicu Sărat – ACS Ambiția Mădălin – 5-1

CS Hida – CS Dacia Mioveni 2012 – 4-5

CS Dacia Mioveni 2012 – CSM Râmnicu Sărat – 10-2

ACS Ambiția Mădălin – ACS Galicea Mare – 0-9

ACS Galicea Mare – CS Dacia Mioveni 2012 – 7-6

CSM Râmnicu Sărat – CS Hida – 0-8

CS Hida – ACS Galicea Mare – 2-6

CS Dacia Mioveni 2012 – ACS Ambiția Mădălin – 12-2

Clasament final

  1. ACS Galicea Mare – 12p
  2. CS Dacia Mioveni 2012 – 10p
  3. CS Hida – 8p
  4. CSM Râmnicu Sărat – 6p
  5. ACS Ambiția Mădălin – 4p

You may also like

Leave a Comment