Responsive Menu
Add more content here...


Satul Șoimuș se îmbracă în straie de sărbătoare

Cu ocazia hramului bisericii, Parohia Ortodoxă Română "Sfinții Apostoli Petru şi Pavel" Șoimuș, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Someş-Odorhei, vă invită pe data de 29 iunie la un program spiritual și cultural-artistic. Cu această ocazie, vor fi premiate cuplurile de seniori ai parohiei care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și organizarea unui târg cu produse tradiționale în cadrul unei acţiuni caritabile

by Mihai POP
0 comment 1,2K views
A+A-
Reset

De Sfinții Petru și Pavel, locuitorii din satul Șoimuș (comuna Someș-Odorhei) îmbracă haine de sărbătoare. Pe data de 29 iunie, are loc Sărbătoarea “Fiii Satului”, o sărbătoare marcată de o serie de manifestări menite a readuce în atenția populației tradițiile și specificul zonei.

Evenimentul va începe la ora 09.30, când va avea loc Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți, urmată de Sfințirea Crucii Ocrotitoare a satului Șoimuș din “Dealul popii”.

Între orele 15.00 și 18.00 va avea loc premierea cuplurilor de seniori ai Parohiei care au împlinit 50 de ani de căsătorie, urmat de un spectacol artistic susținut de Ansamblul Folcloric ”Rapaguș” din Jibou, coordonat de prof. Roxana Nagy și Anghel și Doina Dușcaș.

Soliști: Claudiu Mihai Ilieş, Antonia Roman și Lorena Maria Caba.

Cu ocazia evenimentului se va organiza şi un târg caritabil cu produse tradiționale în vederea susținerii “Asociației Împreună Pentru Darius”.

Participanii se vor putea bucura şi de o demonstraţie oferită de Asociația Culturală ”Geto-Dacii Ansamensii” Jibou.

Parteneri: Primăria și Consiliul Local al comunei Someș-Odorhei, Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” Jibou, Grădinița cu P.N. Șoimuș și Școala Primară Șoimuș.

“Iubiți credincioși, vă așteptăm cu mult drag la toate activitățile legate de Hramul Bisericii noastre și Sărbătoarea Fiii Satului. Programul zilei de 29 iunie se regăsește în imaginea atașată. Doamne ajută tuturor!”, transmite Parohia Ortodoxă Română “Sfinții Apostoli Petru şi Pavel Șoimuș”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 19 iunie.

You may also like

Leave a Comment