Responsive Menu
Add more content here...


Paula Todoran şi Iulia Cliţan rămân în fruntea ierarhiei celor mai buni sportivi din Sălaj

by Cristian MOLDOVAN
1 comment 26 views
A+A-
Reset

În clasamentul întocmit în acest final de an de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, atleta Paula Todoran se află pe locul 1 în topul sporturilor olimpice, în timp ce Iulia Cliţan s-a aflat în topul clasamentului la sporturile neolimpice. Este pentru al treilea an consecutiv când cele două sportive se clasează pe locul 1 în clasamentele alcătuite de DJST Sălaj. În ambele topuri au existat şi câteva surprize, cea mai mare fiind lipsa lui Călin Marincaş, cel care a fost mai mereu în top în ultimul deceniu


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a dat publicităţii clasamentele întocmite în ceea ce priveşte cei mai buni sportivi ai judeţului Sălaj.

La fel cum s-a întâmplat de fiecare dată, instituţia condusă de Adrian Fărcaş va premia sportivii cu rezultatele cele mai bune din acest an. Spre deosebire de anii trecuţi în care se întocmeau trei clasamente, câte unul pentru sporturile olimpice, sporturile neolimpice şi sporturile de echipă, de această dată, DJST Sălaj a alcătuit doar două clasamente, decizia fiind de a renunţa la cel pentru sporturile de echipă.

În consecinţă, cele mai bune rezultate ale sălăjenilor la sporturile olimpice, dar şi neolimpice au fost contabilizate pentru ca la final să se poată întocmi cele două clasamente.

Să spunem că cele două clasamente au fost alcătuite după două criterii.  Unul este un sistem de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive, sistem constituit de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Al doilea criteriu este cel de acordare a punctelor în raport cu rezultatele sportive, criterii stabilite de către DJST Sălaj.

Vârful ierarhiei rămâne neschimbat de 3 ani

În ceea ce priveşte clasamentul probelor olimpice, pe primul loc s-a situat, din nou, atleta Paula Todoran, după ce eleva lui Mirel Seişanu a avut rezultate foarte bune şi în anul 2019. Pe locul 2 în topul celor mai buni sportivi ai judeţului s-au clasat pugiliştii Paul Magdaş şi Elida Oşan. De fapt, acest an a aparţinut secţiei de box de la CSM Zalău, secţie care dă şi sportivii care se clasează pe locul 3, Răzvan Cristea şi Cristian Terec. Pugiliştii se pregătesc sub îndrumarea antrenorilor Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş.

În ceea ce priveşte clasamentul sporturilor neolimpice, pe locul 1 se situează Iulia Cliţan, pentru al treilea an consecutiv. Pregătită de Oliwer Dobre, Iulia a făcut senzaţie la competiţiile la care a participat în acest an şi a obţinut rezultate notabile care i-au adus titlul de “regină” şi în anul 2019 la sporturile neolimpice. Dacă în celălalt clasament, podiumul a fost format din sportivi de la CSM Zalău, aici podiumul este format din sportivi de la CS Terra Kid Zalău.

Astfel, pe locul 2 în acest clasament se situează Cristian Duţă, în timp ce podiumul este completat de Vlad Popescu, ambii se pregătesc sub comanda lui Oliwer Dobre la CS Terra Kid Zalău.

Sportivii laureaţii completază clasamentele

În cazul ambelor clasamente s-a alcătuit un top 3, după care s-a continuat cu o listă a sportivilor laureaţi. În cazul sporturilor olimpice, remarcăm câte doi laureaţi de la volei, fotbal şi handbal şi trei laureaţi de la tenis de câmp.

Pe această listă se află se află voleibaliştii Leo Dall Bosco şi Andrei Spînu (ambii de la Volei Municipal Zalău), handbalistele Dana Abed-Kader şi Cristiana Nica (ambele de la HC Zalău), fotbaliştii Sebastian Duma şi Andrei Pop (ambii de la SCM Zalău) şi tenismenii Eric Verdeş (CSM Zalău), Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău) şi Oana Flonta (CSM Zalău).

În ceea ce priveşte clasamentul sporturilor neolimpice, pe lista laureaţilor se află karateka de la trei cluburi. Andreea Chende, Darius Goron şi Andrei Creţ (CS Dani San Zalău), Ilena Benescu, Ana Mihaela Popescu şi Rareş Mayer (CS Terra Kid Zalău) şi Marius Ilinca de la CS Omega Şimleu Silvaniei.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 11 decembrie.


Laureaţii anului sportiv 2019

Clasament discipline olimpice

1. Paula Todoran – atletism – CSM Zalău – 16p, antrenor Mirel Seişanu

2. Paul Magdaş – box – CSM Zalău – 7p, antrenor Ioan Dragoş

Elida Oşan – box – CSM Zalău – 7p, antrenor Ioan Dragoş

3. Razvan Cristea – box – CSM Zalău – 3p, antrenor Ioan Dragoş

Cristian Terec – box – CSM Zalau – 3p, antrenor Adrian Poputea

Laureaţi:

 • Leonardo Dal Bosco – volei – CS Volei Municipal Zalău – antrenor Bogdan Tănase
 • Andrei Spînu – volei – CS Volei Municipal Zalău – antrenor Bogdan Tanase
 • Dana Abed Kader – handbal – HC Zalău, handbal, antrenor Gheorghe Tadici
 • Cristiana Nica – handbal – HC Zalău, handbal, antrenor Gheorghe Tadici
 • Andrei Pop – fotbal – SCM Zalău, antrenor Marius Paşca
 • Sebastian Duma – fotbal – SCM Zalau, antrenor Marius Paşca
 • Ioana Lung – tenis – Palatul Copiilor Zalău, antrenor Mihai Anca
 • Eric Verdes – tenis – CSM Zalău, antrenor Constantin Carp
 • Oana Flonta – tenis – CSM Zalău, antrenor Constantin Carp

 


Laureaţii anului sportiv 2019

Clasament discipline neolimpice:

1. Iulia Clitan – karate – CS Terra Kid Zalau – 388,49p, antrenor Oliwer Dobre

2. Cristian Duta – karate – CS Terra Kid Zalau – 262,96p, antrenor Oliwer Dobre

3. Vlad Popescu – karate – CS Terra Kid Zalau – 234,21p, antrenor Oliwer Dobre

Laureati:

 • Andreea Chende – karate – CS DaniSan Zalau, antrenor Dan Lucian Chis
 • Darius Goron – karate – CS Dani San Zalau, antrenor Dan Lucian Chis
 • Ilena Benescu – karate  – CS Terra Kid Zalau, antrenor Oliwer Dobre
 • Ana Mihaela Popescu – karate  – CS Terra Kid Zalau, antrenor Oliwer Dobre
 • Marius Adrian Ilinca – karate – CS Omega Simleu Silvaniei, antrenor Pop Gheorghe
 • Andrei Ioan Cret – karate – CS Dani San Zalau, antrenor Dan Lucian Chis
 • Rares Mayer – karate – CS Terra Kid Zalau, antrenor Oliwer Dobre

 

You may also like

1 comment

Goron Nicoleta 11 December 2019 - 14:28

Ar fi interesant de vazut si grila de punctare, stimati redactori si conducatori ai DJST Salaj . Va provoc sa publicati realizarile tuturor sportivilor , de la sporturile neolimpice,in special, pentru anul 2019, si punctajul in baza caruia s-au facut aceste clasamente. Daca nu exista nimic de ascuns, nu vad nici un motiv pentru care nu ati putea face acest lucru.

Reply

Leave a Comment