Responsive Menu
Add more content here...


Paula Todoran aleargă la Mondiale de la Londra

by Eduard FARCAS
0 comment 487 views
A+A-
Reset

Fondista de la CSM Zalău, desemnată în ultimii ani cea mai bună sportivă a judeţului Sălaj la ramurile olimpice, face parte din lotul de 15 sportivi care reprezintă România la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra. Din delegaţia ţării noastre face parte şi profesorul Mirel Seişanu, tehnician care a descoperit-o pe talentata alergătoare şi care este singurul antrenor care  i-a călăuzit sportivei paşii de-a lungul carierei


Ediţia a XVI-a a Campionatului Mondial de Atletism, competiţie rezervată categoriei de vârstă seniori, debutează vineri seară pe Stadionul „Queen Elizabeth Olympic Park” din Londra cu preliminariile cursei de 100 de metri masculin, probă la startul căreia va fi prezent şi multiplul campion mondial şi olimpic, jamaicanul Usain Bolt.

Sâmbătă seara, în cea de-a treia reuniune a competiţiei, este programată finala cursei de 100 de metri masculin, iar la ora startului organizatorii se aşteaptă ca stadionul să fie arhiplin pentru ca marele Usain Bold să fie văzut din nou încununându-se campion.

Duminică, în cea de-a treia zi a Campionatului Mondial, intră în concurs şi singura reprezentantă a judeţului Sălaj în competiţia de la Londra. În vârstă de 32 de ani, Paula Todoran de la CSM Zalău se va alinia la startul probei de maraton, cursă ce se întinde pe distanţa de 42 de kilometri şi 195 de metri. Startul cursei feminine de maraton este programat la ora locală 14:00 (ora 16:00 în România), iar alături de sălăjeanca Paula Todoran va mai alerga încă o sportivă din ţara noastră, Liliana Maria Dragomir (CSM Reşiţa).

 

„Din fericire pregătirea a decurs normal. Nu am întâmpinat probleme. M-am antrenat în ultimele trei săptămâni la Băile Felix şi sper să realizez o performanţă în jurul a 2 ore şi 40 de minute. Cred că pot să cobor sub 2h40:00. Acum totul o să depindă şi de felul în care o să mă simt în ziua respectivă. Startul este programat la orele amiezii, când este cel mai cald, dar sper să avem parte toţi de temperaturi decente şi toţi atleţii români să-şi atingă obiectivele”, a declarat marţi la orele amiezii, înainte de plecarea spre Londra, sportiva născută la Românaşi.

 

Pentru atleta de la CSM Zalău este a doua participare la un Campionat Mondial în cursa de maraton după cea din 30 august  2015 când a fost nevoită să abandoneze la Beijing.

Pe parcursul carierei sale de sportivă, Paula Todoran a mai participat la Campionatul Mondial de Juniori de la Grosseto (Italia – 2006), la Campionatul Mondial de Alergare pe şosea 20 km de la Debrecen (2006), precum şi la cinci ediţii ale Campionatelor Mondiale de Semimaraton (21 km şi 100 metri): Udine – 14 octombrie 2007, Rio de Janeiro – 12 octombrie 2008, Nanning – 16 octombrie 2009, København – 29 martie 2014, respectiv Cardiff – 26 martie 2016.

You may also like

Leave a Comment