Responsive Menu
Add more content here...


Paul Unimătan a devenit observator de arbitri în Liga a III-a

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 29 views
A+A-
Reset

La doi ani distanţă după ce şi-a încheiat cariera de arbitru, zălăuanul revine în fenomen, ca şi observator de arbitri în cadrul CCA, urmând ca din această toamnă să activeze la nivelul eşalonului al treilea

Paul Unimătan a fost singurul central din Sălaj care a făcut parte din lotul A al arbitrilor şi a activat mai mulţi ani la nivelul primei ligi.  Zălăuanul a făcut carieră în arbitraj şi a oficiat timp de 20 de ani, dintre care 14 ani în ligile superioare!

În perioada 2009 – 2015, Paul Unimătan a arbitrat peste 50 de meciuri în prima ligă, iar din 2015 şi până în 2019 a făcut parte din lotul B. În urmă cu doi ani, zălăuanul şi-a încheiat cariera la doar 37 de ani, iar pentru o perioadă de timp a stat departe de arbitraj.

Din acest an, Paul Unimătan a decis să revină în fenomen, ca şi observator pentru arbitri. Astfel, primele sale meciuri în noua postură au fost în primăvară, la nivelul Ligii a IV-a, iar din această toamnă va observa şi la nivel de Liga a III-a.Fostul arbitru a participat la cursurile organizate în această vară de către CCA, iar la final a susţinut un examen, în urma căruia a obţinut calitatea de observator pentru arbitri.

În lista observatorilor de arbitri din Liga 3 pentru sezonul 2021 – 2022 se regăsesc 85 de observatori, dintre care 15 observatori noi. Între ei se află şi Octavian Şovre, fostul asistent FIFA, care şi-a încheiat cariera în acest an. Ca şi observator pentru arbitri la nivelul Ligii a III-a activează şi Gabriel Bârjac, fostul arbitru asistent, retras în 2019, care în prezent este preşedintele CJA Sălaj.

Paul Unimătan a debuta în Liga 1, pe 23 mai 2009, la jocul dintre CS Otopeni – Poli Iaşi, iar ultimul meci la acest nivel l-a mai oficiat pe 30 aprilie 2015, la confruntarea dintre Gaz Metan Mediaş şi Oţelul Galaţi. Zălăuanul a arbitrat ultimul meci în Liga a II-a, pe 1 iunie 2019, la partida dintre Luceafărul Oradea şi Dacia Unirea Brăila.

You may also like

Leave a Comment