Pugiliştii de la CSM Zalău încheie anul în forţă. Paul Magdaş şi David Chiş – medaliaţi la Naţionalele de Seniori

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 64 views
A+A-
Reset

Zilele trecute, la Brăila, a avut loc Campionatul Naţional de box, la categoria de vârstă seniori. A fost ultima competiţie majoră din acest an, iar odată cu finalul acesteia s-a încheiat şi anul competiţional 2023 pentru sportul din Sălaj. Odată cu finalul Naţionalelor de box, se vor întocmi şi clasamentele de final de an, al celor mai buni sportivi din judeţ.

Revenind la competiţia de la Brăila, judeţul Sălaj a fost reprezentat de către trei sportivi, doi de la CSM Zalău şi unul de la SCM Zalău. Este vorba despre Paul Magdaş (+92 kg), David Chiş (63,5 kg), respectiv David Anton (80 kg).

Cei mai buni sportivi din ţară au fost prezenţi la Brăila şi au urcat în ring cu acelaşi gând de a deveni campioni naţionali. Sălăjenii noştri au dat tot ce au avut mai bun, iar la final de competiţie au reuşit să urce toţi trei pe podium.

David Chiş, la categoria 63,5 kg a reuşit să obţină medalia de bronz, prima medalie la Naţionale la această categorie de vârstă.

La 80 de kg, David Anton de la SCM Zalău a avut un parcurs bun şi a reuşit să obţină şi el medalia de bronz. În drumul spre medalie, pugilistul pregătit de Virgil Meleg a bifat o victorie în faţa lui Mirel Drăgan, un cunoscut luptător de kickboxing. În semifinale, Anton a fost învins de către multiplul campion naţional, Florin Şerban.

La categoria supergrea, +92 kg, Paul Magdaş a avut o comportare foarte bună şi a reuşit să ajungă până în finala competiţiei. N-a apucat să boxeze şi pentru aur, fiind accidentat. Astfel, Cristian Filip, sportiv cu origini sălăjene, legitimat în prezent la CS Rapid Bucureşti, şi-a adăugat în palmares încă un titlu naţional la box.

Campionatul Naţional de seniori a fost ultima competiţie naţională pentru pugiliştii de la CSM Zalău. A fost un nou an prolific, în care sportivii pregătiţi de Adrian Popuţea au avut rezultate excepţionale şi au reprezentat cu cinste Sălajul la competiţiile naţionale şi chiar internaţionale.

În 2023, pugiliştii de la CSM Zalău au reuşit să obţină nu mai puţin de 5 titluri de campion, 2 de vicecampioni, dar şi 4 medalii de bronz la Campionatele Naţionale.

A fost un an bun şi la Cupa României, acolo unde au fost obţinute două medalii de aur, un argint şi un bronz.

Pugiliştii de la CSM Zalău au reuşit să obţină un aur şi două arginturi la Campionatele Balcanice, dar “cireaşa de pe tort” a fost fără doar şi poate performanţa de la Campionatul European. Diana Tănăsescu a devenit vicecampioană europeană la tineret.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!