Responsive Menu
Add more content here...


Paul Georgescu, la ceas aniversar. Cunoscutul om de fotbal împlineşte, azi, 60 de ani!

Fostul fotbalist de la "U" Cluj, Armătura Zalău, Laminorul Zalău sau Minerul Sărmăşag care în 1995 a fost cel mai bun jucător de pe teren la meciul cu "U" Craiova din Cupa României aniversează frumoasa vârstă de 60 de ani. O viaţă dedicată fotbalului, Paul Georgescu fiind ani buni secretar general al AJF Sălaj, dar şi director sportiv la FC Zalău. A fost primul antrenor din Sălaj cu licenţa A, iar de mai bine de şapte ani ne bucurăm să-l avem alături în familia "Sportul Sălăjean & Ştirile din Sălaj"

by Sportul Salajean
0 comment 96 views
A+A-
Reset

Paul Georgescu este un personaj cunoscut în fotbalul sălăjean şi nu numai. Mai întâi s-a remarcat ca şi junior la “U” Cluj, formaţie pentru care a evoluat timp de 8 ani. A început la juniori, a trecut la tineret şi chiar a debutat pentru echipa mare a “şepcilor roşii” într-un meci din Cupa României!

A fost coleg de generaţie cu Călin Ciucur, Zoly Iașko, Zsolt Muzsany sau Alpar Meszaros, legende ale clujenilor. În anul 1983 ajungea în Zalău, oraş în care se stabilea definitiv.

A evoluat pentru Victoria Zalău, după care a evoluat timp de 8 ani la Minerul Sărmăşag, fiind golgheterul echipei în patru sezoane la nivelul Diviziei C. Ulterior a făcut pasul spre Laminorul Zalău şi Armătura Zalău, formaţii la care a evoluat pe final de carieră.

A fost un jucător iute şi imprevizibil, calităţi care l-au făcut un specialist în obţinerea loviturilor de la 11 m. Totodată, ştia foarte bine jocul şi avea o putere de anticipare care îl ajutau pe partea defensivă.

De altfel, este binecunoscută prestaţia lui Paul Georgescu din acel meci pe care Armătura Zalău l-a câştigat în 16-imile Cupei Românei în faţa titratei “U” Craiova.

În acel meci, Georgescu l-a anihilat pe Cosmin Olăroiu şi a luat cea mai mare notă de pe teren, alături de Claudiu Cornaci.

Timpul a trecut, iar după ce a agăţat “ghetele în cui”, Paul Georgescu s-a apucat de antrenorat. La şcoala de antrenori a fost coleg cu nume celebre din fotbalul românesc precum Leo Grozavu, Marin Dună sau Daniel Iftodi, dar şi cu fostul tehnician al Stelei – Cosmin Olăroiu.

Este primul antrenor din Sălaj care a intrat în posesia Licenţei A “UEFA”. Gică, cum este cunoscut, l-a dat fotbalului mare pe Gabriel Vaşvari, jucător cu aproape 300 de meciuri la nivelul Ligii 1. Prin mâna sa au trecut alţi zeci de jucători care ulterior au făcut pasul spre ligile superioare şi care încă mai evoluează cu brio la nivel judeţean.

Gică a fost şi un veritabil jucător de minifotbal, devenind chiar campion naţional cu echipa Macrogroup.

Şi-a dedicat viaţa fotbalului şi mulţi ani de zile a fost secretar general al AJF Sălaj. A fost şi director sportiv la FC Zalău până în anul 2017, iar de mai bine de şapte ani ne bucurăm să-l avem alături în familia “Sportul Sălăjean & Ştirile din Sălaj”.

În această zi specială pentru colegul nostru, în care aniversează frumoasa vârstă de 60 de ani, redacţia îi urează un sincer şi călduros “La mulţi ani” şi multă sănătate.

You may also like

Leave a Comment