Patru secţii noi la SCO Jibou! Secţie de handbal în oraşul care l-a dat pe Ştefan Birtalan

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 91 views
A+A-
Reset

Începând din acest an, clubul Primăriei Jibou are patru secţii noi. Pe lângă cea de fotbal, copiii din zonă vor putea învăţa tainele altor sporturi la SCO, precum handbal, tenis, karate shotokan sau kickboxing. Sub îndrumarea prof. Dan Mirşidan, copiii Jiboului pot păşi pe urmele celebrului handbalist, dublu campion mondial şi triplu medaliat la Jocurile Olimpice!


Primăria Jibou pune mare accent pe sport pentru că ştim cu toţii că sportul înseamnă sănătate. Copiii se pot dezvolta armonios făcând mişcare, iar pentru a veni în sprijinul lor, în vara anului 2022 lua fiinţă SCO Jibou, clubul tuturor jibouanilor, clubul unde copiii din oraş şi satele învecinate şi nu numai pot practica sport de masă. Autorităţile locale au pus la punct şi baza materială înainte, astfel că în prezent Stadionul Orăşenesc arată impecabil, iar în vecinătatea lui a fost inaugurată şi o sală de sport modernă în care copiii îşi pot desfăşura activitatea. În curând vor fi finalizate şi lucrările la bazinul de înot, astfel că posibilităţile se vor extinde şi mai mult.

La înfiinţare, clubul Primăriei a avut activitate doar la secţia fotbal, acolo unde încă din primul sezon în Liga a IV-a au fost rezultate notabile şi tânăra echipă a Jiboului s-a clasat pe podium în sezonul de debut sub tutela SCO Jibou. Şi activitatea de la Centrul de copii şi juniori este una intensă şi clubul are echipă la fiecare categorie de vârstă.

Patru secţii noi începând din acest an

Uşor-uşor, conducerea clubului şi-a îndreptat atenţia şi spre alte sporturi, iar în primăvara acestui an a luat fiinţă secţia de tenis. Şi aici apar deja rezultatele, iar Ştefan Andrei Dragoş-Ienciu s-a remarcat la turnee zonale şi regionale.

În ultima perioadă au luat naştere şi alte secţii. Recent, s-a deschis secţia de kickboxing, iar SCO Jibou a preluat activitatea de la Kickboxing & MMA Jibou. Peste 10 sportivi se antrenează la această secţie sub îndrumarea antrenorului Alex Bîgi.

Luptătorii de la SCO au deja rezultate şi s-au remarcat la o gală puternică de la Dej. Pe lângă sportivii consacraţi deja, dacă putem spune aşa, clubul îşi îndreaptă atenţia şi spre începători şi se fac cursuri de iniţiere în acest sport.

Pe lângă secţia de kickboxing, în luna septembrie, la Jibou a luat fiinţă şi o secţie de karate shotokan, antrenor fiind Lucian Ciurte. În ultima perioadă, acesta îşi desfăşura activitatea la Someş-Odorhei, însă, a venit alături de sportivii săi la clubul din Jibou şi toţi cei care doresc să practice acest sport într-un mod organizat, sunt aşteptaţi să ia parte la cursurile de iniţiere.

A patra secţie deschisă în acest an este cea de handbal. Sportul de pe semicerc are o tradiţie la Jibou şi să nu uităm că una dintre legendele handbalului românesc, Ştefan Birtalan, este chiar din orăşelul de pe Someş.

Odată cu deschiderea sălii de sport, copiii din oraş pot practica handbal în cele mai bune condiţii sub îndrumarea lui Dan Mirşidan, cel care pregăteşte şi o grupă de copii de la secţia de fotbal şi este director adjunct la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”.

Sunt aşteptaţi toţi copiii, fete şi băieţi, să participe la antrenamentele clubului la oricare dintre cele cinci secţii puse la dispoziţie de SCO Jibou.

În căutarea noului Ştefan Birtalan

La Jibou tot timpul a fost o emulaţie pentru handbal, iar în oraş a crescut marea glorie a sportului de pe semicerc, Ştefan Birtalan. Fostul handbalist este dublu campion mondial cu Naţionala României, în 1970 şi 1974, dar şi triplu medaliat la Jocurile Olimpice în anii 1972, 1976 şi 1980.

Ștefan Birtalan s-a mutat împreună cu părinții la Jibou pe când avea nouă ani. A debutat la formația Rapid CFR Jibou la vârsta de șaisprezece ani, în 1964, evoluând în Campionatul Regional Cluj.

În semn de respect, începând din anul 2009, sala de sport a Liceului “Ion Agârbiceanu” poartă numele fostului handbalist.

Odată cu deschiderea secţiei de handbal de la SCO Jibou, clubul speră să găsească un nou “Ştefan Birtalan” pe care să-l propună handbalului românesc.

Campanie de promovare în unităţile de învăţământ din oraş

Conducerea clubului, alături de conducerea Primăriei Jibou au iniţiat campania “Jiboul face sport” care îşi propune să atragă cât mai mulţi copii la secţiile clubului. Viceprimarul oraşului – Vlad Paşcalău, om de sport la rândul său, fost fotbalist de performanţă, alături de conducerea clubului SCO Jibou, a vizitat în ultimele zile unităţile de învăţământ din oraş.

Scopul acestora a fost atragerea copiilor spre practicarea unui sport într-un mod organizat, la secţiile clubului. Iniţiativa s-a dovedit a fi o reuşită, iar copiii au fost foarte receptivi.

Florin Nechita – manager SCO Jibou: “Ne străduim să identificăm și să dezvoltăm talentele locale, să oferim o alternativă sănătoasă și constructivă la petrecerea timpului liber și să creștem generația viitoare de campioni”

“În luna septembrie, SCO Jibou a continuat să se dezvolte, înființând încă trei ramuri sportive: Handbal, Kickboxing și Karate-do (Shotokan). Acestea se adaugă secțiilor noastre deja existente de Fotbal și Tenis de Câmp. În paralel am lansat campania #JiboulFaceSport, o inițiativă menită să stimuleze interesul pentru activitatea fizică în rândul tinerilor. Scopul nostru este de a face sportul accesibil și atractiv pentru toți copiii din Jibou și împrejurimi, și de a-i convinge să se alăture unuia dintre programele noastre sportive. Ne străduim să identificăm și să dezvoltăm talentele locale, să oferim o alternativă sănătoasă și constructivă la petrecerea timpului liber și să creștem generația viitoare de campioni”, a declarat Florin Nechita, managerul de la SCO Jibou.

You may also like

Leave a Comment