Responsive Menu
Add more content here...


Patru braconieri prinşi cu peştele în portbagaj

by Eduard FARCAS
0 comment 11,6K views
A+A-
Reset

Doi tineri din Vâlcea au fost prinşi în timp ce se întorceau de la baltă cu o maşin în care se aflau peste 30 de kilograme de peşte, iar alţi doi bărbaţi din acelaşi judeţ se plimbau cu peste 400 de metri de plasă de pescuit în autoturism


Poliţiştii au început în ultima perioadă să depisteze din ce în ce mai des braconierii care „pescuisc” ilegal pe râurile din România. Ultimul caz spectaculos vine din judeţul Vâlcea, acolo unde poliţiştii au prins patru persoane care transportau cu maşinile, în total, aproape un kilometru de plasă de pescuit monofilament şi mai multe bărci pneumatice, dar şi peşte obţinut în mod ilegal.

Astfel, doi tineri braconieri din judeţul Vâlcea au fost depistaţi recent de oamenii legii chiar în trafic. În timp ce se întorceau de la baltă, cu peste 30 de kilograme de peşte în portbagaj, au fost opriţi pentru un control de rutină. Poliţiştii au constatat apoi că în maşina celor doi tineri se afla peştele obţinut din braconaj dar şi peste 300 de metri de plasă de pescuit monofilament şi o barcă pneumatică. Faţă de cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 27 de ani şi unul de 28 de ani, s-a dispus deschiderea unui doar penal pentru încălcarea normelor privind pescuitul şi avacultura şi încălcarera Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 23 / 2008.

Cu dosar penal s-au ales încă doi bărbaţi, tot din judeţul Vâlcea. Cei doi, unul în vârstă de 45 de ani şi unul de 61 de ani au fost depistaţi de poliţiştii din oraşul Călimăneşti, tot în trafic.

Cei doi braconieri au fost surprinşi în timp ce transportau cu maşina peste 400 de metri de plasă de pescuit monofilament şi o barcă pneumatică, cu intenţia de a se deplasa spre un loc mai ascuns de unde puteau să prindă cât mai mult peşte.

You may also like

Leave a Comment