Patrik Bolduţ participă la cel mai prestigios turneu U14 din lume!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 182 views
A+A-
Reset

Les Petits As este cel mai prestigios turneu de tenis la categoria de vârstă U14. Este considerat un adevărat Campionat Mondial, având în vedere că aici ajung doar cei mai buni tenismeni din lume, evident, la această categorie de vârstă. Pentru prima dată şi judeţul Sălaj va avea un reprezentant la acest turneu. Vorbim despre puştiul minune al tenisului sălăjean, Patrik Bolduţ.

Puştiul, cu dublă legitimare la ACS Sergiu Carp Tennis Club şi SCM Zalău va lua parte începând de sâmbătă, 20 ianuarie, la acest turneu care se desfăşoară la Tarbes, în Franţa.

Patrik Bolduţ a avut un an 2023 foarte bun în care a bifat câteva rezultate interanţionale care l-au ajutat să urce foarte mult în clasament. Înaintea turneului din Franţa, Bolduţ se situează pe locul 71 în lume la categoria U14 şi are şansa să-şi demonstreze valoarea în faţa celor mai buni tenismeni din lume.

Elevul lui Sergiu Carp va intra pe tabloul calificărilor, sperând să prindă un loc pe tabloul principal, acolo unde ajung doar 64 de sportivi.

Competiţia ce se desfăşoară anual în ianuarie, în Franţa, este una dintre cele mai prestigioase competiţii pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani.

Este un Campionat Mondial U 14, la care ajung cei mai buni 64 de tenismeni din lume. Peste 7.000 de tenismeni participă la turneele de precalificare şi 350 ajunge pe tabloul final de calificări, doar 64 fiind cei care ajung pe tabloul principal.

Nume importante din tenisul mondial au participat de-a lungul anilor la această competiţie, precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Caroline Wozniacki, Simona Halep, Anna Kournikova şi mulţi alţii. De-a lungul anilor, doar doi români au câştigat prestigioasa competiţie.

Este vorba despre Răzvan Sabău (1991) şi Jaqueline Cristian (2012). Mulţi dintre participanţii de la acest campionat au devenit ulterior câştigători de Grand Slam. Dintre trio-ul masculin legedar, doar Rafael Nadal a reuşit să câştige Les Petit As, Federer oprindu-se în optimi (1995), iar Djokovic în sferturi (2001).

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!