Patrik Bolduţ, vicecampion la Naţionalele de iarnă

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 113 views
A+A-
Reset

Înainte de participarea la Campionatul Naţional de iarnă de la Bucureşti, Patrik Bolduţ a fost subiectul începutului de an, după ce ACS Sergiu Carp Tennis Club a încheiat un parteneriat cu SCM Zalău cu scopul susţinerii sportivului. Astfel, începând din acest an, puştiul va evolua cu dublă legitimare la cele două cluburi. Va continua să se pregătească sub comanda lui Sergiu Carp, antrenor cu care a cucerit cele mai importante trofee de pe plan naţional.

În perioada 3 – 8 ianuarie, la Centrul Naţional de Tenis de la Bucureşti a avut loc ediţia de iarnă a Campionatului Naţional U14, iar Patrik Bolduţ s-a aflat la stratul întrecerii. A fost favoritul numărul 5, iar în primul tur a trecut fără probleme de adversarul său, reuşind o victorie în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 0. Şi în turul al doilea a obţinut o victorie simplă, în două seturi în faţa lui Călin Munteanu de la Unirea Slobozia, scor 6 – 2, 6 – 1.

Calificat în sferturile de finală, Patrik Bolduţ a dat peste revelaţia Darius Dorin, sportiv de în primul tur l-a eliminat pe principalul favorit, Andrei Radu.

Sportivul de la Eliade Bucureşti a făcut un meci mare şi împotriva lui Patrik Bolduţ, iar sălăjeanul a fost nevoit să se recunoască învins, scor 0 – 6, 1 – 6. Ulterior, Darius Dorin avea să câştige tot, devenind noul campion naţional al României la U14.

Patrik Bolduţ a participat şi pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu bunul său prieten, David Cercel. Această pereche a fost favorita numărul 2 a competiţiei. Duo-ul Bolduţ – Cercel a trecut în primul tur de o pereche formată de doi sportivi de la CSM Bucureşti, calificându-se astfel în sferturile de finală.
În această fază a competiţiei, Bolduţ şi Cercel au trecut în trei seturi de adversarii lor, iar în semifinală au trecut de perechea Şerbănoiu/Tamasi, în două seturi, 6-1, 6-2.

Ajunşi în marea finală, Patrik Bolduţ şi David Cercel au fost nevoiţi să se recunoască învinşi de către cuplul format de Albert Pipie şi Andrei Radu.

Aşadar, la dublu, Patrik Bolduţ încheie cu medalia de argint, în timp ce parcursul său la simplu a fost oprit în sferturile de finală de cel care avea să devină campion naţional.

Mai multe detalii în ziarul Sportul Sălăjean din 10 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment