Responsive Menu
Add more content here...


Patrik Bolduţ, campion naţional la dublu. Are medalie şi la simplu

Puştiul minune ale tenisului sălăjean continuă să aibă rezultate foarte bune şi la categoria de vârstă 14 ani. În urmă cu doi ani devenea campion naţional la simplu şi vicecampion naţional la dublu la categoria U12. Doi ani mai târziu, Patrik devine campion naţional la dublu, iar la simplu a obţinut medalia de bronz

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 486 views
A+A-
Reset

Nu degeaba l-am numit pe Patrik Bolduţ puştiul minune al tenisului sălăjean. Nu mai este chiar un puşti, ajungând deja la vârsta de 14 ani, vârstă la care linia de selecţie a jucătorilor care fac pasul următor în carieră este tot mai subţire. Cu toate acestea, Patrik continuă să aibă rezultate foarte bune la nivel naţional şi internaţional şi demonstrează că are potenţial de a trece şi la următorul nivel.

Pe plan naţional a cucerit tot ce se putea cuceri. La categoria de vârstă U12 a câştigat Circuite Naţionale, turnee internaţionale Tennis Europe, a ajuns la lotul naţional, a reprezentat România la Campionatul European şi, după 20 de ani, a adus un nou titlu naţional în Sălaj, după ce a devenit campion naţional în proba de simplu. Ulterior, a devenit campion naţional şi pe echipe şi a participat şi la Les Petits As, un fel de campionat mondial la U14, categorie la care evoluează şi în prezent.

Campion la dublu

De altfel, chiar înainte de Sărbătorile Pascale, la Centrul Naţional de Tenis a avut loc Campionatul Naţional la categoria de vârstă U14, unde Patrik Bolduţ a fost favoritul numărul 6 la simplu, iar în proba de dublu a fost cap de serie numărul 4, alături de partenerul său, David Cercel.

În urmă cu doi ani, la U12, cei doi făceau un cuplu bun, reuşind să devină vicecampioni naţionali. Ani au trecut, perechea s-a sudat şi mai bine, iar la U14 au devenit campioni naţionali.

Perechea Bolduţ-Cercel au câştigat în două seturi meciurile din primele tururi, iar în semifinale a dat peste favoriţii principali Albert Pipie – Andrei Radu. Pipie şi Radu au câştigat primul set, 6 – 3, însă Bolduţ şi Cercel au revenit şi l-au câştigat pe al doilea, iar în supertiebreak s-au impus cu 10 – 7, calificându-se în finală.

În ultimul act ar fi trebuit să se dueleze cu perechea Darius Dorin  – Lucas Miloş, însă, din motive mediale meciul nu s-a mai disputat, iar Patrik Bolduţ şi David Cercel au devenit campioni naţionali.

Medalie şi la simplu

Cap de serie numărul 6, Patrik Bolduţ avea planuri mari şi pe tabloul de simplu. Tenismanul legitimat la Sergiu Carp Tennis Club şi SCM Zalău spera la un loc pe podium, obiectiv îndeplinit.

În primele două tururi, Patrik a trecut fără probleme de doi sportivi de la CSS 2 Bucureşti. Ajuns în sferturile de finală, elevul lui Sergiu Carp a dat peste Karlo Piticaru, favoritul numărul 3, pe care l-a învins categoric, scor 6 – 0, 6 – 1.

Însă, Patrik s-a oprit în semifinale, fiind învins în două seturi de Darius Dorin. În finala mică, Patrik Bolduţ s-a duelat cu Andrei Radu, pe care l-a învins în două seturi, 6 – 2, 6 – 2.

Campion naţional a devenit Lucas Miloş, cel pe care Patrik Bolduţ îl învingea, în 2022, în finala Campionatului Naţional U12.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean care săptămâna asta apare joi, 9 mai.

You may also like

Leave a Comment