Pășune în flăcări la Treznea. Aproximativ 6 ore s-au luptat pompierii sălăjeni să stingă incendiul

Salvatorii sălăjeni au intervenit marți pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs pe o pășune în localitatea Treznea, care s-a extins la fondul forestier din imediata apropiere. Suprafața afectată a fost de aproximativ 64 de hectare

by Mihai POP
0 comment 442 views
A+A-
Reset

Marți, în jurul orei 16, salvatorii sălăjeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs pe o pășune în localitatea Treznea, care s-a extins la fondul forestier din imediata apropiere.

Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate o autospecială de primă intervenție și comandă, două autocamioane, dintre care unul cu cisternă pentru transport apă și un UTV pentru stingerea incendiilor forestiere. Totodată, în sprijin, a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a comunei Treznea și personal din cadrul Ocolului Silvic Almaș.

Suprafața afectată a fost de aproximativ 64 de hectare, dintre care 60 de pășune și 4 de fond forestier. Intervenția a fost îngreunată de vântul puternic, terenul accidentat, cu multiple focare și inaccesibile autospecialelor.

După aproximativ 6 ore de luptă cu flăcările și de eforturi susținute, incendiul a fost lichidat. Din fericire, nu au fost victime sau gospodării afectate.

 

You may also like

Leave a Comment