Responsive Menu
Add more content here...


Paște la suta de grame și stat acasă! Peste 50% dintre români vor avea anul acesta mese mai puțin îmbelşugate

Mesele tradiționale de anul acesta  nu vor mai fi la fel de îmbelșugate, pentru că valul de scumpiri îi îndeamnă pe mulți români să-și reducă drastic  lista de cumpărături sau să cumpere cantități mai mici

by Tiberius NICODA
0 comment 490 views
A+A-
Reset

Anul acesta, românii nu-și mai pot cumpăra produsele necesare pentru masa de Paște la gramaj întreg, iar din această cauză, prețurile de la raft sunt afișate pentru 100 de grame.

Alimentele pentru masa de Paște s-au scumpit între 5% și 50% în acest an.

Kilogramul de miel sare de  50 de lei, față de 38 de lei în 2022, iar cofrajul de ouă a ajuns la 36 de lei, de la 24 de lei anul trecut. Cozonacul s-a scumpit cu circa 20%, ajungând la circa 70 de lei, întrucât prețul pe kilogram este de 50 de lei. În unele locuri, kilogramul de cozonac ajunge la 100 de lei.

Mesele tradiționale de anul acesta  nu vor mai fi la fel de îmbelșugate, pentru că valul de scumpiri îi îndeamnă pe mulți români să-și reducă drastic  lista de cumpărături sau să cumpere cantități mai mici.

Puținul  timp care  ne mai desparte de Sărbătorile Pascale, face ca  românii să nu se mai înghesuie la cumpărături așa cum o făceau în anii trecuți.Motivul este că prețurile din magazine au explodat, iar analiștii spun că mai urmează clasicele scumpiri din preajma sărbătorilor de 10-15%. Se prognozează că de Paște românii vor cumpăra la bucățică: o bucățică de miel, 100 de grame de pască sau de cozonac.

Pentru acest an, de  Paște mulți români nu vor mai găti preparatele tradiționale acasă, ci vor cumpăra mâncarea gata preparată și doar de poftă.

Marile lanțuri de magazine și nu numai, umflă în prag de sărbătoare  prețurile  care sunt și așa umflate: pulpa costă și până la 60 de lei kilogramul, sfertul posterior cu cap costă între 50 și 60 de lei kilogramul, iar dacă vorbim despre organe, prețul sare de 50 de lei.

Prețul unui kilogram de carne de miel a ajuns  și până la 70 lei, iar șansele ca prețul să mai crească până la Paște sunt destul de mari.

Cei care lasă cumpărăturile de Paște pe ultima sută de metri, atunci cu siguranță coșul lor de cumpărături va costa mult mai mult. În perioada următoare,  prețurile vor urca și mai mult, acesta fiind motivul principal pentru care românii au început deja să stea la cozi imense în supermarket-uri și măcelării.

Doar un român din zece spune că va ajunge cu cheltuielile la 1.000 de lei.

Cei mai mulți bani, adică aproape 64% vor merge pe mâncare și băutură. Apoi, aproape 21% din fonduri se vor duce pe cadouri și șase procente din bani vor merge pe haine.

Doar 5% dintre români se gândesc să cheltuie bani și pe o vacanță.

Cu toate că semnificația oricărei sărbători nu este în principal despre mâncare sau îmbuibare, dar nici să faci din sărbătoarea omului ca și comerciant, profitând de nevoile și poftele sale, motiv de nod în gât și înghițit în sec, nu-i modru și mai ales nu-i creștinește!

You may also like

Leave a Comment