Parcurs de excepţie în campionat pentru junioarele III de la HC Valeria Motogna

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.1K views
A+A-
Reset

De când şi-a făcut club sportiv, Valeria Motogna a dorit să insufle sportivilor săi o mentalitate de învingător, mentalitate ce nu poate fi obţinută peste noapte, ci doar prin multă muncă şi dăruire la antrenamente. Rezultatele nu au întârziat să apară şi încă de la început au venit calificări la turnele semifinale fie că vorbim de junioare II sau junioare III.

Însă, fără doar şi poate, parcursul junioarelor III din acest sezon este cel mai bun din istoria clubului. Micuţele handbaliste fac parte din Seria K a Campionatului Naţional şi după 16 etape disputate se află pe locul 1!!!

HC Valeria Motogna e lider, cu 29 de puncte acumulate, cu unul mai mult faţă de următoarea clasată, LPS Satu Mare şi trei mai mult faţă de echipa de pe locul 3, ACS KKS Cămin Satu Mare.

“Avem o generaţie foarte bună. Am avut o primă parte de sezon foarte bună care ne-a clasat pe primul loc. Dacă nu aveam o mică sincopă pe teren propriu cu echipa de pe locul 2, am făcut doar egal, eram mai siguri de locul 1. Aşa, avem doar un punct peste echipa de pe locul secund. Mă bucur de faptul că fetele s-au mobilizat şi că am jucat meci de meci ceea ce am pregătit. Se vede că deja unele dintre jucătoare sunt în al treilea an de handbal şi deja au experienţă”, ne-a declarat Valeria Motogna.

Şase etape au mai rămas de disputat din sezonul regulat, după care primele două clasate se califică la Turneul Valoare, iar următoarele două ajung la Turneul Speranţă.

Campionatul se va relua la finalul acestei săptămâni când HC Valeria Motogna va primi vizita celor de la CS Marta Baia Mare. Meciul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, în sala de sport  a LPS Avram Iancu din Zalău.Şi junioarele II au un parcurs bun în campionat, fiind pe locul 4 în Seria G. La această categorie de vârstă, primele 3 ajung la “Valoare” şi următoarele 3 ajung la “Speranţă”.

“Secretul este muncă, muncă şi iar muncă, atât din partea noastră, a antrenorilor, dar mai ales a sportivelor care fac sacrificii şi vin din timpul lor liber la antrenamente. Toţi de la noi din club învaţă şi foarte bine la şcoală. Toţi fac sacrificii, dar ne bucurăm că se văd şi roadele muncii noastre. Vrem să mulţumim Consiliului Judeţean Sălaj pentru finanţare, altfel nu era posibilă participarea noastră în campionat”, a conchis Valeria Motogna.

Iulia Şamşudan, Andreea Cudur, Kovacs Napsugar, Anna Opre, Diana Ortelecan, Josza Sara, Adelina Şamşudan, Irisz Unimătan, Ana Teundean, Rapolti Sofia, Sofia Mărcuş, Patricia Souca, Elena Sabou, Cătălina Sabo, Koteles Sofia, Sofia Ghira, Karina Ştefan, Ştefania Cucevan, Giulia Bican.

You may also like

Leave a Comment