Parc fotovoltaic în comuna Horoatu Crasnei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Autorităţile locale au depus un proiect la Ministerul Energiei pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic în comună care ar urma să asigura furnizarea energiei electrice pentru funcţionarea iluminatului public, dar şi pentru primărie şi instituţiile subordonate


Comuna Horoatu Crasnei a continuat dezvoltarea în mandatul lui Marian Mirişan, un primar devotat care nu a ratat nicio oportunitate pentru comunitate. Fie că a fost vorba de fonduri guvernamentale, europene sau dacă a fost nevoie de finanţare din bugetul local, alături de echipa din Primărie, Marian Mirişan a fost pus pe fapte.

În prezent, noua oportunitate pentru UAT-uri este posibilitatea înfiinţării unui parc fotovoltaic cu finanţare de la Ministerul Energiei.

Mai multe primării din Sălaj au depus astfel de proiecte, iar administraţia de la Horoatu Crasnei nu avea cum să rateze o astfel de şansă. Prin urmare, autorităţile s-au pus pe treabă, au întocmit proiectul şi au pregătit tot ce este necesar, astfel că la finele săptămânii trecute, documentaţia a fost depusă în platforma Ministerului Energiei.

Dacă va primi aprobare, parcul fotovoltaic ar urma să fie amplasat în apropiere de localitatea Stârciu şi ar urma să asigure furnizarea energiei electrice pentru reţeaua de iluminat public, dar şi pentru instituţiile publice.

Valoarea proiectului este de 1,35 de milioane de lei, prin Fondul de Modernizare.

“Prin acest proiect se va asigura consumul propriu de energie electrică pentru iluminatul public, primărie şi instituţiile subordonate! Mulţumesc consilierilor locali, colegilor din primărie, consultanţilor, proiectanţilor şi tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect”, a declarat Marian Mirişan – primarul comunei Horoatu Crasnei.

Mai multe pe acest subiect, în ziarul Ştirile din Sălaj din 13 decembrie.

You may also like

Leave a Comment