Responsive Menu
Add more content here...


Florin Florian a fost înlocuit cu Dorin-Alexandru Pura în funcţia de subprefect al judeţului Sălaj

Pura Dorin-Alexandru noul subprefect al judeţului Sălaj

by Tiberius NICODA
0 comment 632 views
A+A-
Reset

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a arătat că în şedinţa de joi -11 aprilie 2024 au fost adoptate mai multe hotărâri privind eliberarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi şi numirea altora.

La capitolul eliberări din funcţie, este vorba de 14 prefecţi şi de 11 subprefecţi, iar la capitolul numiri – 14 prefecţi şi 7 subprefecţi. Vă aduc aminte şi contextul în care vine această serie de hotărâri de Guvern, Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale interzice ca prefecţii şi subprefecţii să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţie cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor, iar până în data de 9 iunie mai avem, am numărat eu, inclusiv ziua de astăzi, 59 de zile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, a  fost eliberaţi din funcţie  Florian Florin – din funcţia de subprefect al judeţului Sălaj, totodată fiind numit în locul său, Pura Dorin-Alexandru în funcţia de subprefect al judeţului Sălaj.

 

Alexandru Dorin Pura, fostul director adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, Pura a ocupat postul de director adjunct la AJOFM Sălaj din anul 2009 până în prezent.

În vârstă de 46 de ani, şeful   ”Direcţiei” din cadrul Primăriei Zalău a absolvit Universitatea ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, specializarea ”Filosofie Antropologie” în anul 2000, iar apoi în urmat cursuri de master la Universitatea ”Vasile Goldiş” – ”Administraţie Publică în Contextul Legislaţiei Actuale”.

Înainte de a activa în domeniul public a ocupat funcția de director la SC ”Teodora” SRL – comercializare și vânzare autoturisme (2007-2009) și în perioada 2001-20017 a fost specialist în relații publice la SNP ”Petrom” SA.

Actualmente Alexandru Dorin Pura este director executiv la ”Direcţia Patrimoniu” din cadrul Primăriei Zalău.

You may also like

Leave a Comment