Responsive Menu
Add more content here...


Ordonanţă de Urgenţă pentru amânarea alegerilor locale

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Guvernul a discutat, în şedinţa de luni, o ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, până cel mult la 31 decembrie 2020


Premierul Ludovic Orban: ”Amânăm data alegerilor locale. Urmează să hotărâm data alegerilor locale, în funcție de evoluția evenimentelor. Se simplifică procedurile şi prelungim mandatul aleșilor locali până în cel mult 31 decembrie.”

Vicepremierul Raluca Turcan: ”Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar, trei instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.”

Alegerile locale urmau să aibă loc în 28 iunie, dar, având în vedere situaţia generată de epidemia de coronavirus, a devenit necesară amânarea acestui scrutin. Din acest motiv, a fost nevoie de act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese, care expiră în iunie 2020.

Astfel, toţi primarii, consilierii locali şi judeţeni, şefii de consilii judeţene, li se vor prelungii mandatele până în decembrie, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă care urmează să fie adoptat de Guvernul Orban în perioada imediat următoare. Odată cu adoptarea acestei OUG, vor fi amânate practic alegerile locale, care nu vor mai avea loc anul acesta.

You may also like

Leave a Comment