Responsive Menu
Add more content here...


Orașul Jibou are primele bănci smart cu panouri solare care-ți încarcă telefonul

Primele bănci smart, cu panouri fotovoltaice, încărcătoare USB și contactless pentru telefoane și cu iluminat inteligent la Jibou. Proiectul a fost câștigat la ediția de anul trecut a programului ”Viceprimar pentru o zi”, al elevilor de la Liceul Tehnologic Octavian Goga

by Mihai POP
0 comment 98 views
A+A-
Reset

Orașul Jibou s-a menținut constant, în ultimii ani, în topul localităților cu cea mai dezvoltată economie locală, iar autoritățile de aici au ținut ca oamenii și tinerii să simtă bunăstarea chiar și atunci când stau pe bancă. Așa au apărut primele bănci inteligente. Au panouri fotovoltaice și pot fi folosite pentru reîncărcarea telefonului.

Miercuri, au fost montate cele două bănci inteligente – proiectul pentru Jibou câștigător la ediția de anul trecut a programului ”Viceprimar pentru o zi”, al elevilor de la Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” coordonați de profesorul Csatlos Sandor.

Băncile smart sunt dotate fiecare cu câte două prize pe care jibouanii le pot utiliza pentru încărcarea telefoanelor sau a altor aparate. Au sisteme proprii de iluminat pentru seri plăcute petrecute aici și câte un panou iluminat pentru afișaj divers.

Pe acoperiș, fiecare are montat un sistem fotovoltaic care le asigură autonomia pentru consumul de energie, dar sunt conectate și la rețeaua electrică pentru situații în care soarele este mai puțin generos pe perioade mai lungi.

”Felicitări elevilor pentru proiectul lor frumos, inovativ. Este al doilea proiect realizat în cadrul programului ”Viceprimar pentru o zi”, finanțat și implementat de Primăria Jibou, după frumosul panou de informare instalat în centru, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, proiect câștigător în 2022.”, a transmis viceprimarul Vlad Pașcalău.

 

You may also like

Leave a Comment