„Operațiunea Cristal” în Sălaj și Cluj. Doi traficanți de droguri ridicați și arestați de DIICOT

by Mihai POP
0 comment 2.3K views
A+A-
Reset

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc. Măsurile au fost luate după ce, în aceeași zi, inculpații au fost prinși în flagrant, pe raza județului Cluj, în timp ce tranzacționau cantitatea de 50 de grame substanță cu efect psihoactiv (2MMC), pentru suma de 5.000 de lei


La data de 20.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeași zi, inculpații au fost prinși în flagrant, pe raza județului Cluj, în timp ce tranzacționau cantitatea de 50 de grame substanță cu efect psihoactiv (2MMC), pentru suma de 5.000 de lei.

De asemenea, în baza probatoriului administrat, în sarcina unui inculpat s-a reținut și faptul că, pe parcursul anului 2023, a deținut și comercializat diferite cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) unor consumatori din municipiul Cluj Napoca și localităților limitrofe.

În urma perchezițiilor efectuate pe raza județelor Sălaj și Cluj, au fost identificate și ridicate, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Fotografie cu caracter informativ.

You may also like

Leave a Comment