Responsive Menu
Add more content here...


Operație complexă realizată cu succes de medicul Florian Neaga la Spitalul Județean de Urgență din Zalău

O operaţie complexă de protezare a unei articulaţii a fost realizată cu succes, zilele trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău, de o echipă de profesionişti coordonată de medicul Florian Neaga

by Mihai POP
0 comment 2,8K views
A+A-
Reset

Spitalul Județean de Urgență Zalău a marcat cea de-a 1.010-a intervenție de endoprotezare articulară efectuată în cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie.

Intervenția a fost realizată zilele trecute de o echipă de profesioniști coordonată de medicul Florian Neaga. Realizarea acestor intervenții chirurgicale în cadrul SJU Zalău, a fost posibilă prin implicarea medicilor din Secția de Ortopedie-Traumatologiedr. Horea Cucuian, dr. Ciprian Nagy, dr. Gheorghe Nagy și dr. Szasz Botond, alături de asistenții instrumentari din Blocul Operator precum și asistenții medicali, kinetoterapeuții și infirmierele din Secția Ortopedie.

Un rol deosebit de important în reușita acestei operații a avut-o și personalul Secției de Anestezie-Terapie Intensivă, coordonată de dl dr. Viorel Vereș.

Endoprotezarea articulară sau operația de protezare a unei articulații (șold, genunchi cel mai frecvent) este cea mai eficientă metodă de tratament în cazul patologiilor degenerative sau traumatice ale articulațiilor și devine o intervenție chirurgicală ortopedică tot mai frecvent întâlnită, fiind o operație ce permite restabilirea mobilității pierdute a articulațiilor.

Tipul de proteză care se impune este diferit pentru fiecare pacient în funcție de vârstă, diagnostic și rezultatul funcțional urmărit, însă în toate cazurile, adresarea timpurie a pacientului la medicul ortoped asigură tratamentul optim.

În urma intervenției de endoprotezare și a parcurgerii terapiei de recuperare, beneficiile aduse calității vieții sunt incomensurabile.

You may also like

Leave a Comment