Responsive Menu
Add more content here...


Olarii se pregătesc din nou de… târg

by Mihai POP
0 comment 19 views
A+A-
Reset

În perioada 20 – 22 septembrie, la Zalău va avea loc o nouă ediţie a evenimentului “TÂRGUL OLARILOR”. Cu această ocazie, vor avea loc şi concursuri şi expoziţii în care poate interacţiona şi publicul prezent


În ideea promovării valorilor culturale patrimoniale şi a tradiţiilor locale sălăjene, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău organizează  TÂRGUL OLARILOR.

Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2019, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii şi în parcarea din spatele Primăriei.

Târgul olarilor va fi completat în acest an cu o componentă ştiinţifică: vor fi susţinute prelegeri din partea unor specialişti de la muzeele din ţară în tema ceramicii populare; totodată se va vernisa o expoziţie pe tema ceramicii din Deja (expoziţie preluată de la muzeul judeţean).

Se va susţine un concurs anunţat pentru olarii participanţi care are ca temă ceramica din Deja şi se va materializa printr-o expoziţie jurizată şi un concurs de modelare a lutului la roata olarului.

Un punct atractiv al programul propus de muzeu va fi atelierul interactiv de Raku – o tehnologie japoneză de decorare a vaselor ceramice cu smălţuire prin ardere.

Astfel, persoanele interesate îşi vor putea decora propriul vas ceramic cu această tehnologie spectaculoasă (vasele şi smalţurile sunt pregătite de organizatori, vor putea fi decorate contra cost); atelierul va fi susţinut în curtea Centrului de Cultură şi Artă.

 


Programul evenimentului

20 SEPTEMBRIE – VINERI

09,00 – 18,00: Târg pe platoul de marmură din faţa Prefecturii

11,00 – 13,00: concurs la roata olarului

13,00 – expoziţii: Ceramica din Deja şi expoziţia concurenţilor | Centrul de Cultură şi Artă

15,00 – 18,00: prelegeri pe tema ceramicii populare | Centrul de Cultură şi Artă

19,00: Atelier Raku – poţi decora un vas propriu! Program interactiv pentru public în curtea Centrului de Cultură şi Artă

 

21 SEPTEMBRIE – SÂMBĂTĂ

09,00 – 18,00: Târg pe platoul din faţa Prefecturii

19,00: Atelier Raku – poţi decora un vas propriu! Program interactiv pentru public în curtea Centrului de Cultură şi Artă

 

22 SEPTEMBRIE – DUMINICĂ

10,00 – 17,00: Târg  în parcarea din spatele Primăriei

16,00: Premierea  câştigătorilor concursului. Închiderea târgului.

You may also like

Leave a Comment