Responsive Menu
Add more content here...


Oana Flonta, în lotul naţional U 13!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 18 views
A+A-
Reset

Tenismena legitimată la CSM Zalău a fost prezentă la Selecţia U 13 ce s-a desfăşurat la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, acolo unde a reuşit să ajungă pe tabloul principal


Oana Flonta este sportiva de numele căruia se leagă ultima prezenţă a unui sălăjean la lotul naţional de tenis de câmp.

La vârsta de 11 ani şi zece luni a ajuns în lotul naţional U 12.  Însă, tenismena legitimată la CSM Zalău a trecut la următoarea categorie de vârstă, dar performanţele sale au rămas aceleaşi. Astfel, Oana Flonta a participat în zilele trecute la selecţia pentru lotul naţional U 13.

Sălăjeanca a evoluat în calificări, reuşind să o învingă în două seturi pe Maria Băiulescu, scor 6 – 0, 6 – 4, victorie ce i-a asigurat calificarea pe tabloul principal, acolo unde au ajuns cele mai bune opt tenismene din ţară de la această categorie de vârstă.

Cele opt sportive au fost împărţite în două grupe. Oana Flonta face parte din Grupa A, alături de Ekaterina Komarov (LPS Mircea Eliade), Maria Teodorescu (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu) şi Iris Zbranca (LPS-CSS Constanţa). S-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, după care s-a trecut la un sistem eliminatoriu.

Oana Flonta a fost însoţită la acest turneu de antrenorul Sergiu Carp, sub comanda căruia s-a pregătit în aceste zile la Bucureşti. În primul meci de pe tabloul principal, sălăjeanca s-a duelat cu Andrada Komarov (nr. 1 naţional) şi a făcut o figură frumoasă. Primul set i-a revenit Andradei, după care în actul secund, Oana a condus cu 4 – 2 şi a avut 40 – 15, dar, până la urmă, sportiva din capitală a reuşit să se impună cu 6 – 4.

Chiar dacă a făcut o figură frumoasă, Oana a fost învinsă şi în următoarele două confruntări şi astfel a intrat în lupta pentru locurile 5 – 8.

În primul meci, Oana s-a duelat cu Diana Simionescu şi deşi a pierdut primul set, în actul secund, sălăjeanca s-a prezentat mult mai bine şi a câştigat cu 6 – 2, astfel că partida a intrat în decisiv.

În ultimul set, cele două sportive au mers de la egal la egal până la 4 – 4 şi 30 egal, moment în care Simionescu a câştigat un punct cu ajutorul fileului, iar acel moment s-a dovedit a fi unul psihologic, deoarece, Simionescu a câştigat şi următorul game, şi implicit jocul.

Astfel, Oana Flonta a rămas în lupta pentru locurile 7 – 8, reuşind în cele din urmă o clasare pe locul al şaptelea.

You may also like

Leave a Comment