Responsive Menu
Add more content here...


Oana Flonta a câştigat un turneu în judeţul Ilfov

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Sportiva de la CSM Zalău a fost favorita principală la competiţia desfăşurată în Pantelimon, la categoria de vârstă 14 ani, şi şi-a respectat acest statut reuşind să se întoarcă acasă cu marele trofeu


Oana Flonta este unul dintre cele mai bune produse ale tenisului sălăjean din ultimii ani. Tenismena legitimată la CSM Zalău a impresionat la turneele regionale, după care s-a remarcat şi la turneele din alte părţi ale ţării. De altfel, în vara anului 2019, Oana a ajuns şi la lotul naţional U 12, fiind o performanţă deosebită de care Sălajul nu s-a mai putut bucura de la selecţia lui Ionuţ Beleleu în anul 2004.

Reamintim că la selecţii pentru lotul naţional au fost şi Kiraly Iris şi Raul Ciupe, în anii 2010, respectiv 2011. Iris a fost vicecampioană naţională la 10 ani.

Flonta a schimbat categoria de vârstă, dar cu toate acestea, tânăra continuă rezultatele bune, dovadă fiind un turneu desfăşurat recent, tocmai în judeţul Ilfov. Pantelimon a găzduit Cupa Elite, competiţie organizată de AS Club Sportiv Elite Tenis şi desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Sălăjeanca a participat la categoria de vârstă 14 ani, acolo unde graţie rezultatelor bune a fost cap de serie numărul 1. Această categorie a fost destul de numeroasă, astfel că sportivele au fost împărţite pe un tablou de 32.

Totuşi, fiind favorită principală, Oana Flonta a beneficiat de primul tur liber, pentru ca în turul al doilea să facă instrucţie cu o sportivă din Bucureşti pe care a învins-o în două seturi, scor 6 – 2, 6 – 0.

A urmat un meci foarte greu în sferturile de finală, împotriva favoritei numărul 5, Claudia Ogescu. Meciul s-a întins pe durata a trei seturi, Oana ieşind învingătoare, scor 7 – 6 (1), 5 – 7, 11 – 9. Acesta avea să fie cel mai greu meci al turneului pentru Oana Flonta.

În semifinale, tenismena de la CSM Zalău a trecut uşor de favorita numărul 3, pe care a învins-o cu 6 – 1, 6 – 1, calificându-se în marea finală, acolo unde o aştepta revelaţia Igrind Sănduleasca.

În ultimul act, Oana Flonta şi-a păstrat calmul şi respectul faţă de adversar, dar şi-a făcut jocul şi astfel nu a avut emoţii. Prin urmare, după 6 – 3, 6 – 2, Oana Flonta a cucerit trofeul Cupei Elite Pantelimon şi a demonstrat că rămâne o sportivă redutabilă şi la categoria de vârstă 14 ani.

Pentru acest turneu, Oana Flonta a primit 250 de puncte în clasament şi a urcat pe locul 27 la nivel naţional la categoria de vârstă 14 ani.

You may also like

Leave a Comment