Responsive Menu
Add more content here...


O tânără din Sălaj, cel mai mare punctaj la testul grilă la admiterea în Institutul Naţional al Magistraturii!

by Călin ONICAŞ
0 comment 122 views
A+A-
Reset

Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, zălăuanca Cristiana Petre a acumulat nu mai puţin de 99 de puncte la testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul concursului de admitere la INM şi admitere directă în Magistratură

A început examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi admitere directă în Magistratură. După ce în zilele trecute a avut loc testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice pentru INM, au venit şi rezultatele. Rezultate extraordinare pentru zălăuanca Cristiana Petre, cea care a realizat cel mai bun punctaj din concurs: 99 de puncte!

Pentru Institutul Naţional al Magistraturii, din cei 2.316 de candidaţi, 898 merg mai departe, ceea ce înseamnă mai bine de trei candidaţi pe un loc. Pentru admiterea directă în Magistratură la care participă cei cu minim 5 ani vechime în alte profesii juridice, merg mai departe 267 din 2.277.

Concursul se organizează pentru 300 de locuri de auditori de justiţie la INM, 75 de locuri de judecător şi 50 de locuri de procuror la admiterea directă în Magistratură.

Proba scrisă de verificare a cunoştinţelor juridice la drept penal, drept procesual penal, drept civil şi drept procesual civil va avea loc în 16 şi 17 ooctombrie, unde candidata din Sălaj speră să obţină un alt rezultat valoros.

Cine este Cristiana Petre? De două ori – premiul întâi la Olimpiada Naţională de Limba Română


Absolventă a Colegiului Naţional “SILVANIA” din Zalău, Cristiana Petre a urmat apoi Facultatea de Drept din cadrul Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Actualmente, sălăjeanca noastră urmează Masterul “Ştiinţe Penale şi Criminalistică”, tot la Facultatea de Drept din cadrul UBB.

Încă de când era o copilă, a fost atrasă de limba şi literatura română, participând cu succes la mai multe concursuri şi olimpiade. În anul 2013, pe când se afla doar pe clasa a IX-a, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Spiritualite, fiind singurul elev din Sălaj premiat.

După doar un an, în 2014, a câştigat premiul III la Olimpiada Internaţională de Lectură.

Totodată, în anul 2013 şi în anul 2016, Cristiana Petre a obţinut PREMIUL ÎNTÂI la faza naţională a Olimpiadei Naţionale de Limba şi Literatura Română pentru clasele IX – XII!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 13 octombrie.

You may also like

Leave a Comment