Responsive Menu
Add more content here...


O sălăjeancă purtătoare de uniformă și de cuvânt în Ministerul Afacerilor Interne arată lumii că este în plus și ,,purtătoarea” unui suflet mare

„Tot ce mi-am dorit a fost să întind mâna și să ating o altă ființă umană nu doar cu mâinile, ci și cu inima”

by Tiberius NICODA
0 comment 93 views
A+A-
Reset
Fosta purtătoare de cuvânt din cadrul IPJ Sălaj – Inspector principal de poliție Maria Cristea, actualmente având funcția de purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului General Pentru Imigrări, de ani buni este o prezență activă în viața socială prin profesionalism, implicare, dăruire, empatie și omenie.
Maria Cristea, de-a lungul carierei sale profesionale, a dat dovada omului care sfințește locul și iată, acum, odată-n plus se dovedește peste tot și toate că omul din spatele uniformei, a cuvintelor, are și un suflet mare și empatic.
Cu gândul de a aduce zâmbetul pe chipul unei femei, de ani buni, inspectorul principal de poliție Maria Cristea  s-a alăturat Campaniei „Vieți Împletite”, demarată de Fundația Renașterea, care are ca scop crearea de peruci pentru femeile diagnosticate cu afecțiuni oncologice.
Povestea auzită despre aceia care  suferă de cancer poate fi doar un fapt banal atâta timp cât nu ești afectat tu ca persoană sau alții la care ții și îți sunt dragi. Când te lovește direct, ei bine, atunci percepția se schimbă radical.
Căci, din păcate, tot mai multă lume este diagnosticată cu diverse afecțiuni oncologice, altminteri, cancerul este cea mai răspândită și parșivă maladie a acestui secol și nimeni nu este ferit și nu are garanții că nu va fi el, ea, o următoare victimă.
Căderea părului este cel mai vizibil efect secundar al chimioterapiei, având totodată cel mai puternic impact la nivel psihologic asupra pacienților și mai ales asupra femeilor.
Pacienții diagnosticați cu cancer își pierd în totalitate sau parțial părul pe durata chimioterapiei, aspect pe care aceștia îl consideră ca fiind cel mai devastator efect al tratamentului lor.
Pierderea severă a părului reprezintă o amintire vizuală a cancerului, nu doar pentru pacient, atunci când acesta se priveste în oglindă, ci și pentru familia, prietenii sau colegii săi.
Maria nu s-a gândit la o schimbare de look, ci pur și simplu vrea să ajute!
Când vine vorba de păr, orice femeie știe că 20 de centimetri, minimul pe care îl poți dona, nu este doar o cifră.
Astfel că, în anul 2017 a donat prima codiță, care a avut 34 de centimetri, apoi în luna septembrie 2019 pe cea de-a doua, care a avut 28 de centimetri, în luna februarie 2022 a donat-o pe cea de-a treia, care a avut 36 de centimetri, iar zilele trecute a decis din nou să facă acest gest donând o codiță de 32 de centimetri.
“Este un gest mic care, în acest context, poate conta mult.
Podoaba capilară este un simbol al frumuseții, iar pierderea părului cauzată de tratamentele specifice afecțiunilor oncologice constituie, din punct de vedere psihic, încă o încercare.
Donează păr! Redă zâmbetul pe chipul unei femei!”, acesta este crezul Omului care este Mariei Cristea.
Iată, aceasta este în esență Omul  Maria Cristea – vocea pentru bunătate, urechile pentru compasiune, mâinile pentru caritate, mintea pentru adevăr si inima pentru iubire!
Felicitări Maria pentru că și mai întâi de toate ești OM!

 

You may also like

Leave a Comment