Talentul nu ocoleşte şi copiii instituționalizaţi: O tânără de la Centrul de Servicii Sociale Cehu Silvaniei premiată cu o bursă pentru pictură și fotografie

by Mihai POP
0 comment 1.8K views
A+A-
Reset

Există copii care își pot permite și să primească orice de la părinți, telefoane inteligente sau haine scumpe. La polul opus sunt copiii din centrele de plasament, care nu primesc hăinuțe noi și nici gadgeturi scumpe, dar – mai ales – nu au parte de dragostea unui părinte. Cu toate acestea, sunt talentați și mulți dintre ei ajung să exceleze în diverse domenii. Este și cazul Nicoletei, o adolescentă de 15 ani care trăiește în Centrul de Servicii Sociale Cehu Silvaniei, care a obținut o bursă pentru talentul ei în arta picturii și a fotografiei


În spatele unor talente, există câteodată și câte o poveste dureroasă. Chiar dacă nu mai cresc în sânul propriilor familii, ci în cadrul unor centre de plasament, mulţi copii sunt de-a dreptul minunaţi şi extrem de talentaţi și, deseori, din mâinile lor ies adevărate opere de artă.

Un astfel de copil remarcabil este şi Recean Nicoleta-Maria, o adolescentă în vârstă de 15 ani, care le dovedește tuturor că oricine își poate depăși condiția socială dacă muncește și dacă vrea. La vârsta ei, dă dovadă de un mare talent, știe deja ce vrea de la viață și este hotărâtă să-și urmeze visul, acela de a deveni un artist plastic renumit.

În pictură, ca și în orice fel de artă, trebuie să existe o balanță între știință, muncă și talent. Cu toate acestea, cei mai mulți se bazează mai ales pe talent, și cred că, dacă au talent, vor reuși să fie originali bazându-se doar pe inspirație.

Sunt fotografi a căror fotografii au o forță ce te face să te oprești, să te regăsești, fotografiile lor îți dau timp să îți liniștești zgomotul gândurilor, să îți spui că viața este totuși frumoasă, că lumină și frumos există în orice loc, în fiecare din noi și în orice moment.

Copii talentați a căror casă este centrul de plasament

Talentul pentru pictură și pasiunea pentru culoare, pentru fotografii, i-a fost răsplătit și i-a adus ca premiu o bursă lunară individuală pe tot parcursul anului 2024 tinerei Recean Nicoleta-Maria, în vârstă de de 15 ani din Centrul de Servicii Sociale Cehu Silvaniei.

În luna decembrie 2023, tânăra a participat la un concurs național de fotografii organizat de către Asociația Școala de Valori-București, în colaborare cu Ministerul Educației în cadrul proiectului Bursele de stART, proiect destinat elevilor de liceu și derulat sub sloganul CREDE ÎN TINE!

Conducerea DGASPC Sălaj: “Să surprinzi în continuare acel parfum al momentului, care devine etern prin pasiunea şi harul tău”

”Felicitări Nicoleta-Maria, felicitări îndrumătorilor tăi, îţi dorim să nu te abaţi din drum, să crezi în darul şi potenţialul tău şi sperăm să te întâlnim şi în anii următori în evenimente dedicate artei fotografice, picturii, cu lucrări care să ne încânte, prin care să surprinzi în continuare acel parfum al momentului, care devine etern prin pasiunea şi harul tău. Felicitări şi Mult Succes!” – transmit reprezentanții DGASPC Sălaj.

Pentru talentul arătat, Nicoleta-Maria va primi bursa de 8.000 de lei, care poate fi folosită pentru achiziționarea de echipamente, pentru a participa la cursuri de perfecționare sau pentru a-și procura orice are nevoie în dezvoltarea pasiunii ei. Prin Bursele stART, organizatorul concursului susține anual dezvoltarea talentelor a 50 elevi de liceu.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care în această săptămână va apărea joi, 25 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment