Responsive Menu
Add more content here...


O rază de speranţă. Atleta Maria Csiki, medaliată la Campionatul Naţional

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş a izbutit această performanţă, în ciuda condiţiilor de pregătire precare. Atleta a obţinut medalia de bronz în proba de 800 de metri


Pare că atletismul sălăjean se află pe o pantă descendentă, însă, din când în când, soarele speranţei mai răsare şi pe strada noastră.

Deşi în ultimii ani, rezultatele atleţilor de la cluburile sălăjene nu au fost tocmai cele dorite, iar ultima clasare pe podium la un Campionat Naţional datează din anul 2018, când Răzvan Sabo a urcat pe treapta a treia. 

A fost cea mai bună performanţă a unui sportiv de la CSS Zalău până recent, când Maria Csiki a egalat acea performanţă.

Atleta pregătită de Nelian Ianchiş este marea speranţă a atletismului sălăjean, iar după performanţa reuşită la Memorialul “Dorin Melinte”, puştoaica a reuşit să urce pe podium şi la Campionatul Naţional.

Performanţele atletei sunt demne de apreciat cu atât mai mult cu cât “beneficiază” de condiţii de pregătire precare, cu antrenamente pe asfalt şi alergări în jurul stadionului. Însă, probabil aşa se doreşte performanţa la Zalău…

Oricum, chiar şi în aceste condiţii, aflată în primul an la junioare III, Maria Csiki a obţinut o clasare pe locul 3 în proba de 800 de metri, reuşind să termine cursa în 2:26,43.

“Aceasta este adevărata medalie. Nu că celelalte nu ar fi fost, dar acum este vorba despre un Campionat Naţional, unde sunt prezenţi cei mai buni sportivi din ţară. Mă aşteptam să obţină o clasare bună, iar dacă a obţinut medalia de bronz, este cu atât mai bine. Maria este în primul an la junioare III, primele două clasate fiind la al doilea an la această categorie de vârstă. Este un rezultat bun cu un timp bun. Sunt mulţumit de ceea ce a reuşit Maria”.

Nelian Ianchiş, antrenorul Mariei Csiki

Antrenorul de la CSS Zalău a ţinut să îi mulţumească şi profesoarei care a îndrumat-o pe Maria Csiki spre acest sport. “Doamna Gabriela Iosif este o profesoară dedicată şi foarte muncitoare. Ea a fost cea care a remarcat-o pe Maria Csiki şi a îndrumat-o spre atletism”, spune Nelian Ianchiş.

Pentru Campionatul Naţional desfăşurat la Bacău, CSS Zalău a deplasat un lot format din patru sportivi, însă, rezultatul obţinut de Maria Csiki fiind cel mai bun.

Dacă totul decurge bine, următoarea competiţie pentru atleţii de la CSS Zalău ar putea  fi Campionatul Naţional de Cros din luna aprilie, de la Botoşani.

You may also like

Leave a Comment