O poveste de recunoștință și încredere a unei mame din Zalău în medicii Spitalului Județean de Urgență: ”Tot personalul a fost exemplar!”

by Mihai POP
0 comment 756 views
A+A-
Reset

O femeie din Zalău a transmis experiența plăcută pe care a avut-o, în calitate de mamă al unui băiețel ce prezenta o răceală mai severă, acesta fiind și cu dizabilitate (autism, non-verbal) la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

Aprecierile aduc parcă linia de sosire mai aproape în maratonul în care, astăzi, fără voia noastră, cu toții am devenit alergători.

În linia întâi, de această dată, sunt cadrele medicale, a căror oboseală pălește în fața unor asemenea cuvinte, indiferent cât de mari ar fi eforturile și sacrificiile zilei.

De multe ori auzim cuvinte descurajante la adresa cadrelor medicale din partea unor pacienți care ajung la spital.

Experiență pozitivă la Spitalul Județean de Urgență Zalău

O mămică ce s-a reîntors după 15 ani din Statele Unite ale Americii, pe meleagurile sălăjene și mai exact în municipiul Zalău, aceasta a fost nevoită să meargă cu fiul său la UPU Zalău , deoarece micuțul reprezenta o răceală mai severă – prezenta simptome de gripă, însă temerile au crescut exponențial.

Pentru ca, apoi, când vede că a ajuns ”pe mâna” unor medici de nota 10, într-un spital în care se pune accentul pe profesionalism, temerile au dispărut, iar toată experiența a devenit una pozitivă.

Cu siguranță, până să ajungă cu micuțul la spital, în sufletul ei se zbăteau fel de fel de temeri. Cea mai mare frică fiind acum, frica de flagelul acestor vremuri reci, gripă sau covid…

După primele consultații, mămica a fost trimisă cu băiețelul, unde a ajuns pacient la Spitalul de Boli Infecțioase. Temerea a fost mare că medicii se vor purta într-un mod neconfortabil cu ei, însă, spre uimirea acesteia a întâlnit numai oameni extraordinari, de la medici până la asistente… toți oameni deosebiți.

Femeia susține că, deși era în toiul nopții, cadrele medicale erau la – datorie și și-au făcut meseria exemplar, dar și afecțiune și înțelegere pentru băiatul ei cu dizabilități. Ba mai mult, l-au dezmierdat pe copil și i-au adus doar complimente.

Împărtășim bucuria mesajului trimis de mamă:

Am ajuns și noi duminică noapte la una dintre cele mai „temute” instituții publice: Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

A mers totul ca pe roate. Am fost luați în primire imediat, ni s-a făcut fișa de admitere (sau cum se numește) și, în mai puțin de 10 minute, am intrat în cabinet pentru consultație.

Noi ne-am prezentat, dar mi-aș fi dorit să se prezinte și personalul din salon, deși poate pentru că era totul pe bandă, nu era momentul potrivit. Zic asta numai pentru că, spre rușinea mea, nu mi-am dat seama care e medicul și care sunt asistentele, sincer. La momentul când am spus că băiatul meu „prezintă simptome de gripă de vineri”, atunci mi-am dat seama care e doamna doctor, pentru că m-a cam repezit spunându-mi: „care sunt aceste simptome de gripă, de unde știți că e gripă?” 🙈 Nu-i bai, bun și așa, măcar am aflat care cine e.😄 Plus că testul secrețiilor nazale a dovedit că într-adevăr era gripă.

Tot personalul a fost exemplar! Ireproșabil. Asistentele imediat l-au luat pe băiatul meu (cu autism, non-verbal) în primire cu toată compasiunea și înțelegerea că el era puțin speriat, neînțelegând pe deplin ce se petrece. Toate testele și analizele au mers șnur. Eu mă uitam fascinată cum se fac analizele de sânge în timp real, cum apăreau valorile pe ecran. 🙈

Am ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu salvarea și, din nou, personalul de pe salvare foarte profesionist. Eu chiar îmi doream să circul cu toate mijloacele de transport public, dar nici chiar cu salvarea! 🙈

La „Infecțioase” ce să mai zic, deși era în toiul nopții, medicul, asistentele erau „la datorie”, și-au făcut meseria exemplar, plus afecțiune și înțelegere pentru băiatul meu cu dizabilitate. Atâta l-au complimentat, ce frumos e, ce păr frumos are. 🙈Dar așa erau și cu ceilalți copii din salon.

Revenind după 15 ani din Statele Unite, eu una am fost foarte mulțumită și de serviciile medicale de urgență, și de cele de la spitalul de boli infecțioase”, a scris Daniela Hendea pe un grup de Facebook.

You may also like

Leave a Comment