Responsive Menu
Add more content here...


O nouă victorie la scor pentru HC Zalău!

by Călin ONICAŞ
0 comment 27 views
A+A-
Reset

După victoria realizată ieri în faţa polonezelor de la MKS Lublin, sălăjencele au bifat un nou succes în cadrul turneului de la Baia Mare, depăşind la scor Corona Braşov. Aceasta, în condiţiile în care, ieri, gruparea de sub Tâmpa a învins Minaur Baia Mare

Tânăra echipă a Zalăului şi-a depăşit limitele la turneul amical, care se desfăşoară în acest weekend la Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare.

Vineri după-amiază, HC Zalău a trecut la scor de MKS Lublin, o formaţie care acum câţiva ani era o formaţie redutabilă în Europa, cu multiple titluri naţionale în Polonia şi cu prezenţe în grupele Ligii Campionilor. Este clar, echipa din Polonia nu mai este ceea ce era cândva, dar totuşi victoria la o diferenţă de 11 goluri este una formidabilă pentru fetele lui Tadici.

Parcursul bun de la Baia Mare a continuat şi azi (de la ora 11.00), când HC Zalău a jucat împotriva nou-promovatei Corona Braşov, formaţie pe care o învinsese în timpul stagiului montan de la Cheile Grădiştei (scor 31 – 27).

Roberta Stamin, golgheterul partidei cu 8 reuşite, dar s-a remarcat şi nou venita Alexia Gherghe (7 goluri)

Şi de data aceasta, sălăjencele s-au impus, şi chiar la scor, ceea ce ne dă ceva speranţă pentru noul sezon. S-a terminat 31 – 24, adică o diferenţă de 7 goluri, cea mai bună marcatoare a meciului fiind internaţionala Roberta Stamin, cu 8 goluri. Trebuie apreciată şi prestaţia nou-venitei Alexia Gherghe, cea care a marcat nu mai puţin de 7 goluri!

Pentru Viorica Țăgean şi compania urmează Cupa Consiliul Judeţean Sălaj de la Zalău, care va avea loc la ifnalul săptămânii viitoare, în perioada 11 – 12 august. La start se vor afla HC Zalău, Dacia Mioveni, Măgura Cisnădie şi Minaur Baia Mare.

HC Zalău a câştigat patru dintre cele cinci amicale de până acum!

Altfel spus, o bună posibilitate a iubitorilor de handbal din Sălaj de a-şi vedea la treabă favoritele, dar şi o bună posibilitate a echipei HC Zalău de a-şi continua parcursul foarte bun din amicale şi care să îi dea un moral bun pentru noul campionat.

În această vară, HC Zalău a câştigat patru dintre cele cinci meciuri disputate (33-29 cu Ştiinţa Bucureşti, 31 – 27 cu Corona Braşov, 37 – 26 cu MKS Lublin şi 31 – 24 cu Corona Braşov), iar în al cincilea, cel cu Măgura Cisnădie, a condus până în minutul 40!

HC Zalău – Corona Brașov 31 – 24 (17 – 12)

Arbitri: Dumitru Sechel și Norbert Illes (ambii din Baia Mare)

HC Zalău: Viorica Țăgean, Sara Rus, Andreea Popescu – Roberta Stamin 8 goluri, Alexia Gherghe 7, Emilija Lazic 5, Andryana Naumenko 3, Alexandra Prycop 3, Toth Krisztina 2, Ioana Bălăceanu 2, Florentina Moisin 1, Daniela Necula, Andreea Mărginean şi Andreea Bujor. Antrenor: Gheorghe Tadici

Corona: Anica Gudelj, Raluca Rădoi, Ștefania Mărginean – Azenaide Carlos 6, Macarena Gandulfo 5, Alesia Boiciuc 4, Cristina Iordachi 2, Ana Maria Berbece 2, Elena Voica 2, Natalia Fonseca 2, Flavia Munteanu 1, Oana Cîrstea, Laura Lasm, Natalia Marin, Ana Maria Văcariu, Gabriela Dumitrașcu, Patricia Moraru, Bobana Klikovac şi Ștefania Lazăr. Antrenori: Alin Bondar şi Răzvan Udriștioiu

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 august.

You may also like

Leave a Comment