Responsive Menu
Add more content here...


O nouă ispravă a campioanei. Luceafărul Bălan câştigă la scor în semifinala Cupei României, dar riscă să piardă la masa verde

După ce zilele trecute nu s-a prezentat la un meci din campionat, campioana Sălajului este acuzată că a folosit un jucător aflat în stare de suspendare la partida de miercuri după amiază, de la Someş-Odorhei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 1.6K views
A+A-
Reset

Miercuri după amiază, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Sălaj a programat partidele din cadrul semifinalelor fazei judeţene la Cupa României. Unirea Mirşid – FC Chieşd şi Someşul Someş Odorhei – Luceafărul Bălan au fost cele două partide programate. Ambele au avut două favorite certe, însă, Unirea Mirşid avea să furnizeze surpriza.

În schimb, asupra partidei de la Someş-Odorhei plana o oarecare incertitudine şi lumea se întreba dacă cei de la Luceafărul Bălan vor veni la meci, având în vedere că în deplasarea din campionat, de la Jac, campioana nu s-a prezentat. În cele din urmă, toate speculaţiile au fost demontate, gruparea din Bălan a ajuns la Someş-Odorhei, iar partida s-a putut desfăşura în condiţii normale.

A fost un meci mult mai echilibrat decât o arată scorul, iar Luceafărul s-a desprins abia pe final de joc. Totuşi, gruparea din Bălan a fost mai bună pe teren şi a obţinut victoria şi, implicit, calificarea în finala Cupei României. Sau nu?!

Deşi a câştigat pe teren, Luceafărul Bălan este acuzată de lipsă de fair-play, iar gazdele de la Someşul Someş-Odorhei au depus o contestaţie privind dreptul de joc al portarului Denis Brumar.

Portarul Bălanului a luat roşu în meciul cu CS Barcău Nuşfalău şi a fost suspendat. Ar fi trebuit să-şi exercite suspendarea la meciul de la Jac, însă, cum Luceafărul nu s-a prezentat, suspendarea ar fi trebuit ispăşită la următorul joc oficial, în speţă, cel din Cupă de la Someş-Odorhei, susţin oficialii clubului de pe Someş.

Rămâne de văzut ce va decide comisia de specialitate din cadrul AJF Sălaj.

În cazul în care Someşul va avea câştig de cauză am putea avea o finală inedită între Someşul Someş-Odorhei şi Unirea Mirşid.

“Miercuri după amiază echipa noastră a disputat jocul din faza semifinalelor Cupei României, faza județeană, împotriva celor de la Luceafărul Bălan.

⚠️ Din păcate, pe terenul de joc am fost nevoiți să ne recunoaștem învinși, însă având în vedere că adversarii noștri nu au dat dovadă de fair-play și de respectare a competiției și a echipei noastre, introducând în teren un jucător fără drept de joc, conducerea echipei noastre a depus o contestație.
Mai exact, portarul celor de la Bălan a fost eliminat (roșu direct) în etapa a XXI-a, primind o etapă de suspendare, iar în etapa a XXII-a jocul dintre Jac și Bălan a fost neprogramat, altfel că suspendarea trebuie să fie efectuată la jocul următor, implicit cel de astăzi!

Fiind într-o competiție în care egalitatea de șanse trebuie să primeze, sub rezerva respectării regulamentelor, sperăm ca reprezentanții AJF prin comisiile abilitate să ia măsurile care se cuvin!”, se arată într-un comunicat emis de conducerea clubului Someșul Someș Odorhei.


Someşul Someş Odorhei – Luceafărul Bălan 1 – 5 (0 – 1)

Au marcat: Andrei Pop (’83), respectiv Claudiu Cheţa (’24), Horaţiu Moldovan (’81), Marco Petran (’67 şi 86) şi Rareş Petrean (’90+4)

Someşul: Lucian Chende (’65 Emil Deac) – Florin Ilieş, Alexandru Iancău, Andrei Pop (’87 Sergiu Botiş), Răzvan Faur (’71 Adrian Groza – ’76 George Porumb), Bogdan Rus (cpt.), Mario Ilieş (’46 Samuel Botiş), Raul Porumb, Major Robert, Ionuţ Noje şi Vlad Ortelecan (’90+3 Rareş Gavra). Rezerve: Rareş Pintea şi Alexandru Morar. Delegat: Marius Moş. Antrenor: Vlad Ortelecan

Luceafărul: Denis Brumar – Claudiu Cheţa, Dragoş Mureşan, Kelemen Andras (cpt.), Sorin Braşovan, Vlad Lujerdean (’81 Marius Teglaş), Raul Brînduşe (’76 Marius Haiduc – ’84 Victor Cheţa), Marius Radu, Horaţiu Moldovan, Bogdan Forna (’46 Marco Petran) şi Rareş Petrean. Rezerve: Ciprian Desmerean şi Cristian Souca. Antrenor: Emil Ionaş

Au arbitrat: la centru Szabo Krisztina (Crişeni), asistenţi Sorin Centea (Zalău) şi Cristian Marincaş (Zalău).

Observator AJF: Cristian Oros (Zalău)

Jucătorul meciului: MARCO PETRAN


 

You may also like

Leave a Comment