Responsive Menu
Add more content here...


O nouă investiţie utilă în comuna Bălan. A fost finalizat podul de la Chendrea!

by Călin ONICAŞ
0 comment 71 views
A+A-
Reset

În mai puţin de un an, podul peste Valea Almaşului de la Chendrea a prins viaţă. Locul unui pod de lemn şubred a fost luat de un pod modern, solid şi trainic, investiţia ridicându-se la peste 3 milioane lei, iar finanţarea vine de la Guvernul României


Mulţi ani, peste de 20 familii din localitatea Chendrea au făcut legătura cu satul peste Valea Almaşului printr-un pod de lemn şubred. Mai mult, la fiecare viitură, casele rămâneau izolate. Autorităţile locale au întocmit un proiect pentru construirea unui pod nou. Documentaţia a fost depusă la Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi a primit finanţare de la Guvernul României.

Lucrările au început în toamna anului trecut, iar primarul Daniel Pop preciza atunci că investiţia va fi finalizată într-un an. Edilul s-a ţinut de promisiune, astfel că proiectul a fost finalizat!

În acest an, s-a muncit bine, iar lucrările sunt de calitate. S-au construit trei piloni de beton pentru susţinere, iar podul este din beton, după care s-a turnat un covul asfaltic. A fost amenajat şi un trotuar pentru traficul pietonal. Au fost realizate şi marcajele, iar mult aşteptata investiţie este deja funcţională.

Valoarea proiectului este de 3.178.940 lei.

În acest an, în comuna Bălan a mai fost finalizat un proiect cu finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Este vorba de reabilitarea, modernizarea şi dotarea căminului cultural din Chechiş, valoarea proiectului fiind de aproape 19 milioane de lei.

“Peste vale locuiesc mai bine de 20 de familii, care rămâneau izolate la fiecare viitură şi nu mai aveau acces spre localitate. Mă bucur că această investiţie se termină în anul 2022. Este o investiţie foarte utilă pentru cetăţenii din Chendrea, în special pentru cei de peste vale”.

Daniel Pop – primarul comunei Bălan

You may also like

Leave a Comment