Responsive Menu
Add more content here...


O jucătoare de la HC Zalău, în lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 149 views
A+A-
Reset

Selecţionerul Florentin Pera a anunţat lotul lărgit format din 35 de jucătoare, în care se regăseşte şi extrema Roberta Stamin de la echipa lui Gheorghe Tadici. Din acest lot lărgit, doar 18 jucătoare vor fi incluse în lotul final cu care România va participa în luna decembrie la Campionatul Mondial


Ani la rând, HC Zalău a fost un pol important pentru echipa naţională, furnizând jucătoare pentru acţiunile Naţionalei.

Iar acest lucru s-a întâmplat chiar şi când Gheorghe Tadici nu a mai fost selecţionerul României.

În ultima perioadă, la HC Zalău nu s-a mai putut vorbi de jucătoare cu experienţă, având în vedere şi bugetul de care dispune gruparea de sub Meseş, care acum pune accentul pe jucătoare tinere, de perspectivă.

Totuşi, selecţionerul Florentin Pera a analizat şi lotul lui HC Zalău, de unde a inclus-o în lista sa pe extrema Roberta Stamin. Handbalista în vârstă de 22 de ani face parte din lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial din decembrie, lot în care au fost incluse 35 de jucătoare.

Înainte de începerea pregătirilor pentru turneul final, selecţionerul se va decide asupra lotului cu care România va merge la Campionatul Mondial, unde se va deplasa cu 18 jucătoare.

Roberta Stamin joacă la HC Zalău din vara anului 2022. A venit sub Meseş de la SCM Rm. Vâlcea, unde a petrecut patru ani şi unde a fost debutată în Liga Naţională chiar de Florentin Pera.

Pentru Roberta Stamin impactul cu Naţionala României de senioare a avut loc în luna martie, când a şi jucat în cele două jocuri amicale cu Ucraina, de la Bistriţa.

Campionatul Mondial are loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie şi este găzduit pentru prima dată de trei ţări, Danemarca, Norvegia şi Suedia. România va juca în grupe cu Danemarca, Serbia şi Chile şi îşi va disputa jocurile la Herning în Danemarca.

Şi anul trecut, în lotul lărgit pentru Campionatul European, de la HC Zalău s-a aflat Andreea Mihart, care la vremea respectivă era golghetera echipei.

Patru handbaliste de la HC Zalău, la loturile naţionale

Campionatul intern a fost în pauză având în vedere acţiunile echipelor naţionale. Şi de la HC Zalău, nu mai puţin de patru jucătoare au fost plecate la loturile Naţionale. Emilija Lazic la Serbia, Adryiana Naumenko la Ucraina, Aya Ben Abdallah la Tunisia, în timp ce Ioana Danilescu a fost convocată la Naţionala României de tineret, care săptămâna trecută a jucat un meci amical şi cu HC Zalău, la Baia Mare.

Lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial:

Portari: Diana Ciucă (Rapid), Bianca Curmenţ (SCM Craiova), Yulyia Dumanska (Gloria Bistriţa), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Şerban (Dunărea Brăila).

Linia de 9 metri: Bianca Bazaliu, Cristina Laslo (Gloria Bistriţa), Alisia Boiciuc (Corona Braşov), Eliza Buceschi, Sorina Grozav (Rapid), Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă, Rebeca Necula (SCM Rm. Vâlcea), Alina Ilie (Dacia Mioveni), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Anca Miţicuş (Minaur), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Claudia Paşcan (SCM Craiova), Andreea Popa, Alexandra Severin (Dunărea Brăila), Angela Puşcaş (CSM Tg. Jiu)

Extreme: Alexandra Badea (Rapid), Oana Borş, Ana Maria Tănasie (Minaur), Nicoleta Dincă, Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (Dunărea Brăila), Andra Moroianu (Gloria Buzău), Roberta Stamin (HC Zalău)

Pivoţi: Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Bianca Voica (Corona Braşov).

You may also like

Leave a Comment