O gravidă din Jibou și fătul ei au murit în Spitalul Județean de Urgență Zalău

by Mircea ARDELEAN
0 comment 255 views
A+A-
Reset

Dramă în cea mai mare unitate spitalicească din județul Sălaj – O tânără din Jibou, mamă a patru copii, s-a stins din viaţă în momentul în care se pregătea să nască. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic nici pentru micuţul care se pregătea să vină pe lume

Durere fără margini la Jibou, după ce o gravidă şi fătul ei au murit la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Tragedia s-a petrecut miercuri, 10 ianuarie 2024.

Unei tinere în vârstă de 34 de ani din oraşul Jibou i-a venit sorocul. Femeia se pregătea să îl aducă pe lume pe al cincilea copil al familiei, după ce ea a mai născut două fete şi doi băieţi.

Marţi noaptea, femeia ar fi intrat în travaliu şi a fost transportată la secţia UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență de la Zalău.

Gravida a ajuns la spitalul din municipiu în jurul orelor 5.30 ale dimineţii. Pacienta a fost internată şi consultată de medici. În urma evaluării ginecologice, ar fi fost evidenţiat decesul intrauterin al fătului.

Doctorii au încercat miracolul – s-a intervenit chirurgical, dar puiuţul de om nu a mai reuşit să vadă vreodată lumina zilei…

Medicii au încercat să salveze viaţa mamei, mai ales că starea ei de sănătate se agravase. Pacienta a fost transportată la secţia de terapie intensivă, unde a fost monitorizată permanent.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic nici pentru tânăra în vârstă de 34 de ani.

În aceeaşi zi, undeva înaintea orei 20.00, pacienta a intrat în stop cardio-respirator şi s-a stins din viaţă.

“Pacienta s-a adresat Unității de Primiri Urgențe la data de 10.01.2024, în jurul orei 05:35 cu suspiciunea declanșării travaliului. Evaluarea ginecologică a pus în evidență decesul intrauterin al fătului astfel că s-a intervenit chirurgical.

Încă de la prezentare starea clinico-biologică a pacientei a fost modificată, având în general o stare alterată pe perioada spitalizării. Postoperator pacienta a fost transferată în cadrul Secției ATI pentru monitorizare permanentă și tratament suportiv, însă din păcate, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, pacienta decedează la ora 19:45 în urma unui stop cardio-respirator”, a declarat Rodica Albert – managerul Spitalului Județean de Urgență Zalău – pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Ceremonia funerară va avea loc duminică, la Jibou.

You may also like

Leave a Comment