Responsive Menu
Add more content here...


O elevă din comuna Bălan, premiată la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice

by Mihai POP
1 comment 24 views
A+A-
Reset

Ana Mnere, o tânără elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „Ion Agărbiceanu” a reuşit performanţe deosebite la faza naţională a Olimpiadei la limba franceză reuşind un punctaj de 91,75 de puncte, fapt ce i-a garantat o menţiune din partea Ministerului Educaţiei, dar şi un cadou mai special


Recent, la Bistriţa a avut loc etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice la franceză, spaniolă, italiană şi portugheză.

La prima categorie, în ultimii doi ani s-a remarcat Ana Mnere, o tânără din comuna Bălan care a reuşit să impresioneze şi să fie premiată la ultimele două olimpiade, aceasta fiind elevă la Şcoala Gimnazială Nr.1 din Bălan.

Între timp, Ana a ajuns la liceu şi a ales Liceul Teoretic „Ion Agărbiceanu” din Jibou – profilul filologie pentru a-şi continua studiile.

Însă, chiar şi la ciclul liceal, tânăra din comuna Bălan nu şi-a uitat „prima dragoste” şi a participat şi în acest an la etapa naţională a Olimpiadei de franceză. După ce a primit distincţii la ultimele două participări, Ana spera la un rezultat bun şi în acest an, la Bistriţa, acolo unde s-a desfăşurat faza finală.

Aproape 400 de elevi au participat la etapa naţională, la diverse categorii de vârstă. Pentru cei de clasa a IX-a, acolo unde se încadrează şi sălăjeanca noastră au fost trei probe. O probă scrisă, o probă de înţelegere a unui document audio şi proba de exprimare orală sau discurs.

Ana Mnere s-a descurcat foarte bine la toate cele trei probe şi a reuşit un punctaj de 91,75 de puncte.

Graţiei acestei performanţe, să spunem că tânăra din comuna Bălan a primit o menţiune de la Ministerul Educaţiei, dar şi un cadou care conţinea o carte în franceză, o agendă, un pix, nişte bomboane şi, cel mai important, după cum ne spune eleva, broşura de la institutul francez care vizează Universităţile din România şi specializările de la acestea cu care ar putea lua bursă de studii în Franţa când va fi la facultate.

„În ceea ce priveşte organizarea, cei care erau în jurul nostru erau vizibil încântaţi de prezenţa noastră, fapt care ne-a făcut pe toţi să ne simţim relaxaţi, mai ales în atmosfera aceea plină de emoţii pentru probe. Condiţiile cazării au fost, de asemenea, foarte bune. Cât despre mine, pot să spun că a fost o reală aventură care m-a ajutat în atât de multe moduri. A fost o imensă oportunitate pentru a mă bucura de limba franceză, de limba sufletului meu, cum îmi place să o numesc. Franceza, o limbă elegantă şi melodioasă îmi transmite mereu profunde sentimente de drag, fiind cea mai mare pasiune a mea. De asemenea, întrucât a fost a treia mea participare consecutivă la olimpiadă, mi-a dat convingerea că viitorul meu se va clădi pe acest tărâm magic al limbii franceze, fapt care mă încântă enorm de mult. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături de-a lungul acestei experienţe, doamnei profesoare de limba franceză Mihuţ Adriana care m-a îndrumat pe acest drum frumos, părinţilor mei care m-au sprijinit la fiecare pas şi nu în ultimul rând, prietenilor şi colegilor mei care au fost mereu alături de mine”, ne-a spus Ana Mnere.

Tot la etapa naţional de Limba franceză ce s-a desfăşurat la Bistriţa au mai fost prezente alte două eleve din Sălaj. Este vorba despre Laslo Olivia Rebeca, elevă în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic Nr.1 Gâlgău (prof. Revnic Ioana Gabriela) care a primit o menţiune şi Flonta Ştefania-Teodora, clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău (prof. Matei Bianca-Monica) care a primit o menţiune specială. Din judeţul Sălaj au mai participat şi elevele Taloş Alexia Maria şi Sabou Cristiana Georgiana de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Din Comisia Centrală a Olimpiadei a făcut parte domnul profesor dr. Cosma Dorin, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău. Lotul sălăjean a fost însoțit, la Bistrița, de profesoara Revnic Ioana Gabriela, de la Liceul Tehnologic nr.1 Gâlgău.

You may also like

1 comment

GOG SANDA MARIANA 4 iulie 2019 - 15:28

Felicitari Ana Mnere !Un exemplu de urmat pentru toti copiii!Felicitări si profesorilor si părintilor care te-au susținut si încurajat.

Reply

Leave a Comment